Syyssadon piiras

Syyssadon piiras

1 h 20 min
keskitaso
153 kcal / 100g
2
8

Mehevä kasvispiirakka ilahduttaa ruokailijoita ja maistuu illanistujaisissa tai pikkusuolaisena.

Ainekset

6 annosta

Pohja

1 dl
vettä
¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
¼ tl
suolaa
1 dl
kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
25 g

Täyte

1 - 2 (150 g)
porkkanaa
2 (150 g)
tomaattia
200 g
parsakaalia
½
punasipulia
1 rkl
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2
valkosipulin kynttä
1 tl
kynteliä tai basilikaa
½ pussia (à 150 g)
suolaa
½ pussia (à 150 g)
2 dl
1
kananmuna

Ohje

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi sulatettu voi. Taputtele pohjataikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle. Anna pohjan kohota liinan alla
  2. Valmista täyte: Kuori porkkana ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Kuutioi tomaatit. Leikkaa parsakaalin kannat pieniksi kuutioiksi ja kukkaosa pieniksi nupuiksi. Hienonna sipuli.
  3. Sulata voi pannulla. Hauduta pannulla porkkanaraastetta, tomaattikuutioita ja parsakaalikuutioita ja -nuppuja. Lisää sipuli ja hauduta n. 10 min sekoitellen. Mausta pannulla oleva kasvisseos ja sekoita joukkoon AURA
  4. Levitä täyte kohonneelle pohjalle ja asettele parsanuput pintaan. Ripottele juustoraaste kasvisten päälle. Lisää kerma-munaseos.
  5. Paista 200 asteessa n. 35 - 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
153 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)