Taatelikakku

Taatelikakku

1 h 25 min
keskitaso
286 kcal / 100g
38
61

Taatelikakku on maistuva valinta kahvin kaveriksi. Kahvikakun makua voi muuntaa valitsemalla nesteeksi glögin, mehun tai kahvin. Glögillä maustettuna kakku on mainio vieminen joululahjaksi.

Ainekset

25 palaa
1 pkt (250 g)
kivettömiä taateleita , kuivattua ja kuutioksi puristettua
2 dl
Valio glögiä tai vahvaa kahvia
1 dl
sokeria
200 g
2
kananmunaa
1 prk (200 g)
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
ruokasoodaa
4 dl
vehnäjauhoja

Vuokaan

korppujauhoja
1 rkl

Ohje

  1. Aloita kakun valmistaminen keittämällä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla glögissä, mehussa tai kahvissa. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat, n. 15 min taateleista riippuen. Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella
  2. Lisää sokeri. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää munat, sekoita tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Lisää kermaviili sekä viimeisenä kuivat aineet siivilän läpi. Kaada kakkutaikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran torvivuokaan.
  3. Paista kakkua uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä kakku leivinpaperilla, kun paistoaikaa on jäljellä 15 - 20 min, ettei pinta tummu liikaa
  4. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista. Ripota halutessasi taatelikakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
16 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
35 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)