Tacot ja lämmin Mifu-slaw

Reseptiyhteistyö: teresa-valimaki

Tacot ja lämmin Mifu-slaw

Reseptiyhteistyö: teresa-valimaki

30 min

Huippukokki Teresa Välimäki testasi Valio MiFU® ruokaraetta. Kokeile maukasta reseptiä, jossa perinteisiin tacoihin uutta twistiä tuodaan kaalilla, kvinoalla ja Mifulla.

Ainekset

200 g
Keräkaali
1 kpl
Iso porkkana
1 kpl
Pieni kerä punasikuria
1 nippu
Kevätsipulia
330 g
Valio MiFU® Meksikon pippuri
2 rkl
Oliiviöljy
1 dl
Kvinoaa keitettynä
1 dl
Hienonnettua minttua
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
½ tl
Jauhettuja korianterinsiemeniä
Ripaus mustapippuria

Limettijogurtti

2 dl
1 kpl
Limetin mehu
½ kpl
Limetin raastettu kuori
2 tl
hunajaa
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

Tacokuoria, 12-16 kpl
Tuoretta korianteria

Ohje

  1. Valmista ensin jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jätä maustumaan.
  2. Suikaloi kaali, kuoritut porkkanat ja punasikuri. Hienonna kevätsipuli.
  3. Paista ensin MiFUun hieman väriä isossa paistinpannussa tai wokkipannussa, kaada se sivuun odottamaan.
  4. Lisää pannulle oliiviöljy ja paista kaali- ja porkkanasuikaleita niin, että ne hieman pehmenevät ja saavat väriä, mutta ovat vielä napakoita. Lisää punasikuri, kevätsipuli, MiFU, kvinoa, minttu sekä kaikki mausteet. Kuumenna vielä sekoitellen ja tarkista maku.
  5. Kokoa tacokuoriin ensin lämmintä MiFU slawta sitten jogurttikastiketta ja viimeistele tuoreella korianterilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö