Talvipäivän kalakeitto

Talvipäivän kalakeitto

50 min
keskitaso
74 kcal / 100g
3
2

Talvinen kutuaika on mateen pyyntisesonkia. Made on erinomainen ruokakala, ja erityisesti siitä valmistettu keitto on suurta herkkua. Pyydä tarvittaessa kalakauppiasta nylkemään made valmiiksi.

Ainekset

5 annosta
8 dl
vettä
600 g
perattua madetta tai kirjolohta
8
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
1 - 2 (150 g)
sipulia
750 g
perunaa
1 tl
suolaa
1 prk (2,5 dl)
½ dl
tilliä
5 palaa
ruispaahtoleipää

Ohje

  1. Tarvitset keittoon n. 600 g kalaa perattuna. Pyydä kalakauppiasta nylkemään sopivan kokoinen made tai osta kirjolohta fileenä.
  2. Mittaa vesi kattilaan. Lisää made päineen kokonaisena kylmään veteen. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  3. Keitä kalaa n. 15 min miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pois kattilasta.
  4. Nosta made lautaselle jäähtymään. Säästä liemi. Poista pää ja ruodot. (Jos käytät kirjolohta, poista siitä nahka ja ruodot ja leikkaa 2 cm:n kuutioiksi.)
  5. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit liemeen. Keitä n. 5 min.
  6. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä n. 10 min tai kunnes kypsiä.
  7. Lisää peratut kalapalat. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 - 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
  8. Paahda leipäviipaleet. Voitele hieman jäähtyneinä voilla. Leikkaa kuutioiksi. Annostele lautaselle keiton päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
74 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
25 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)