Täytekakku Bambi

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Täytekakku Bambi

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

3 h

Bambi on tammikuun voitokas pronssikakku. Sen on suunnitellut ja valmistanut MiaMarika. Kakun pohja on gluteeniton, leivottu perunajauhoin. MiaMarika leipoo pääsääntöisesti aina gluteenittomat kakut perunajauhoilla, koska herkimmät keliaakikot saattavat saada oireita jopa gluteenittomista jauhoseoksista.

Ainekset

Kakkupohja, 20 cm vuoka

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2,5 dl Valio vaahtoutuvaa kevytvispiä
250 g Valio rasvatonta maitorahkaa
250 g marjasekoitusta esim. mansikoita, vadelmia, herukoita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus

2 dl Valio maitoa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

4 dl Valio vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu

kukka- ja muotoilumassaa sekä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa.

Ohje

 1. Kakkupohja

 2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
 3. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja jauhota vuoka esim. gluteenittomilla korppujauhoilla Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi massaan. Sekoita varoen. Voit kokeilla kakkupohjan kypsyyttä paiston loppuvaiheessa. Jos taikina ei tartu tikkuun, on kakkupohja kypsä. Anna kakun hetken jäähtyä kakkuritilällä.
 4. Pohja kannattaa valmistaa täyttöä edeltävänä päivänä. Tällöin kakku on helpompi leikata niin että se pysyy paremmin koossa.
 5. Täyte

 6. Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut aineet ja täyte on valmis!
 7. Vinkitystä: Tämä täyte on ihanan marjainen, helppo ja nopea tehdä. Tämä versio sisältää raikasta vadelmaa ja punaherukkaa. Vadelmaa n. 2/3 osaa ja loput, 1/3 punaherukkaa. Täytteen voi toki tehdä myös hedelmäisenä versiona.
 8. Kostutus

 9. Gluteenittomat kakut eli yksinomaan perunajauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta sisältävät kakut eivät ole yhtä tiiviitä kuin vehnäjauhoista leivotut kakkupohjat. Ne kannattaakin kostuttaa niukemmin, ettei pohjasta tule liian kostea.
 10. Kuorrutus

 11. Vispaa ainekset keskenään ja kuorruta kakku mieleiselläsi tavalla.
 12. Koristelu

 13. Koristeissa käytin kukka- ja muotoilumassaa ,sekä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Bambin tein bambi -piparkakkumuotin avulla ja jäähileet erikokoisilla piparkakkumuoteilla. Hileisiin voi halutessaan tehdä pieniä "koloja" mm. erikokoisilla ruusunterälehtimuoteilla. Pienemmät lumihiutaleet syntyy puolestaan lumihiutalemuoteilla. Jälleen käyttäen eri kokoja. Lumipallot voi pyörittää pikaisesti käsissä massasta, mutta tätä vaihetta voi halutessaan hieman oikaista, eli päästä vähemmällä askartelulla, niin että korvaa "massapallot" Marianne rae suklaa palloilla. Tällöin lumipallot ovat kaikki samankokoisia. Hileet, hiutaleet ja lumipallot tomutin helmiäissävyisillä efektisävyillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö