Täytekakku vadelmakreemipursotuksilla

Täytekakku vadelmakreemipursotuksilla

Mehevän vadelmainen ja hempeän vaaleanpunainen kakku on täydellinen valinta prinsessan syntymäpäiville tai ristiäisiin. Yksinkertaisen kaunis kakku on helppotekoinen, joten se onnistuu kokemattomaltakin leipurilta.

2 h 45 min
keskitaso
257 kcal / 100g
1
16

Ainekset12 annosta

12 annosta
150 g
3 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3 - 4
limetin mehu (1 dl ) ja kuori
2 dl
200 g
pakastevadelmia

Täyte ja kuorrute

200 g
2 rasiaa (à 200 g)
1 dl

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja sooda.
  3. Pese ja raasta limen kuoret ja purista mehut. Lisää kuoriraaste jauhojen joukkoon.
  4. Sekoita jauhoseos, jogurtti ja limemehu vuorotellen voi-sokeri-munavaahtoon kevyesti nostellen.
  5. Jaa taikina kolmeen Ø 18 cm:n irtopohjavuokaan. Jaa ja painele vuokiin vadelmat. Paista 175 asteessa 25 min tai kunnes kypsä. Tällä tavalla kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja niistä tulee mehevämmät kuin yhdessä vuoassa paistettaessa.
  6. Levitä kahden kakkupohjan pinnalle kerros marmeladia. Vaahdota tuorejuusto ja kerma. Täytä ja kuorruta kakku tuorejuustoseoksella. Tasoita pinnat lastalla. Pursota kakun pinnalle ruusuja tähtityllalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)