Täytekeksit

Täytekeksit

Hauskat täytekeksit voit leipoa helposti myös itse. Täytteenä voit käyttää esimerkiksi lempimarmeladiasi tai suklaalevitettä.

Ainekset45 kpl

45 kpl
200 g
2 dl
sokeria
3 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
n. 3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 prk (150 g)

Väliin

2 dl
appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Pinnalle

100 g
taloussuklaata sulatettuna

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja crème fraîche vuorotellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin kovettumaan.
  2. Kauli taikinasta n. 1/2 cm:n paksuinen levy. Ota pyöreällä muotilla (Ø n. 5 cm) taikinasta keksejä. Tee puoleen kekseistä halutessasi pienemmällä muotilla (Ø n. 1 1/2 cm) keskelle reikä.
  3. Nostele keksit pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 7 min
  4. Täytä jäähtyneet keksit marmeladilla ja nosta toinen (reiällinen) keksi kanneksi.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa ja siirrä se esim. minigrip-pussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota pikkuleiville suklaaraitoja

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
402 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›