Täyteläinen liha-makaronilaatikko

Täyteläinen liha-makaronilaatikko

Juustoinen liha-makaronilaatikko on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Se maistuu sekä lapsille että aikuisille.

1 h 10 min
helppo
218 kcal / 100g
2

Ainekset4 annosta

4 annosta
5 dl (400 g)
makaronia
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 (200 g)
iso sipuli hienonnettuna
1 rkl
½ tl
rouhittua mustapippuria
¾ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa tai basilikaa
150 g (3 dl)
2 prk (à 2 dl)

Ohje

  1. Aloita makaronilaatikon valmistaminen keittämällä makaroni lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta makaroni.
  2. Ruskista jauheliha pannulla rasvassa ja lisää myös sipuli. Lisää jauheliha-sipuliseos ja loput ainekset makaronin joukkoon, jätä osa juustosta ruoan pinnalle. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
  3. Paista makaronilaatikkoa 200 asteessa noin 40 min. Ripota loppu juusto makaronilaatikon pinnalle paiston loppupuolella.
  4. Tarjoa Juustoinen liha-makaronilaatikko juuresraasteen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›