Täytetty kesäpitko

Täytetty kesäpitko
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Täytetty kesäpitko

Täytetty kesäpitko

Täytetty pullapitko on helppo kesäherkku. Oikaise täyttämällä valmis pitko sitruunatahnalla, marjoilla ja ihanalla mansikkakermavaahdolla. Jos leivontahammasta kolottaa leivo pitko itse. Kesäpitkon pinta koristellaan makealla mansikkakinuskilla ja puutarhan kukilla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
11 arvostelu

Ainekset10 Henkilölle

10
1 (600 G)
pullapitko

Väliin

200 g
lemon curdia
200 g
kotimaisia vadelmia
1 ½ prk (à 2,5 dl)

Pinnalle koristeluun

½ prk
syötäviä kukkia , strösseleitä tai pähkinöitä

Ohje

  1. Halkaisen pullapitko.
  2. Vaahdota 1 ½ purkkia mansikkakermaa. Levitä pullan pohjalle lemon curd sekä vedelmat. Pursota tai lusikoi päälle mansikkakermavaahto. Laita pullan kansi päälle.
  3. Keitä ½ prk mansikkakermaa keskilämmöllä poreillen, kunnes kerma muuttuu kastikkeeksi. Valuta kastiketta pitkon pinnalle ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.