Siirry sisältöön
Täytetty kesäpitko

Täytetty kesäpitko

Täytetty pullapitko on helppo kesäherkku. Oikaise täyttämällä valmis pitko sitruunatahnalla, marjoilla ja ihanalla mansikkakermavaahdolla. Jos leivontahammasta kolottaa leivo pitko itse. Kesäpitkon pinta koristellaan makealla mansikkakinuskilla ja puutarhan kukilla.

Täytetty kesäpitko

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (600 g) pullapitko

Väliin

  • 200 g (2 dl) lemon curdia
  • 200 g kotimaisia vadelmia
  • 1½ prk (à 2.5 dl) Valio mansikkakermaa

Pinnalle koristeluun

  • ½ prk Valio mansikkakermaa
  • 0 kg syötäviä kukkia, strösseleitä tai pähkinöitä

Ohje

  1. Halkaisen pullapitko.
  2. Vaahdota 1 ½ purkkia mansikkakermaa. Levitä pullan pohjalle lemon curd sekä vedelmat. Pursota tai lusikoi päälle mansikkakermavaahto. Laita pullan kansi päälle.
  3. Keitä ½ prk mansikkakermaa keskilämmöllä poreillen, kunnes kerma muuttuu kastikkeeksi. Valuta kastiketta pitkon pinnalle ja koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 2,4 g
Tyydyttynyt rasva 0,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search