Täytetty sitruuna-lakritsikakku

Täytetty sitruuna-lakritsikakku

25 h 25 min
keskitaso
276 kcal / 100g
2
3

Porkkanaraaste on tuttu juttu monissa leivonnaisissa. Mitäpä jos kokeilisit kakun mehevöittäjänä kesäkurpitsaa. Sitruunan ja lakritsin makumaailma valloittavat!

Ainekset

10 annosta
350 g (keltaista)
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
150 g
3 dl
sokeria
3
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa

Vuokaan

n. 1 rkl
n. 1 rkl
korppujauhoja

Täyte ja kuorrutus

2 prk (à 200 g)
1 prk (200 g)
1 dl
2 kpl (à 20 g)
täytelakritsia , sitruuna

Ohje

  1. Raasta kurpitsa puolikarkealla raastinterällä. Jos käytät vihreää kesäkurpitsaa, kuori pois sen vihreä osa. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu (n. 3 rkl).
  2. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen, välissä aina hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä rasvavaahtoon kesäkurpitsa- ja sitruunakuoriraaste sekä sitruunamehu.
  4. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Voit halutessasi korvata 1-1 ½ dl vehnäjauhoista maissitärkkelyksellä tai perunajauhoilla, jolloin kakusta tulee rakenteeltaan tiiviimpi. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Alumiinisessa vuoassa kakun pinnasta tulee vaalempi, pinnoitetussa tummempi.
  6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 - 60 min tai kunnes kakun reunat irtoavat kakkuvuoasta. Anna kakun jäähtyä varttitunti ennen kumoamista. Jäähdytä.
  7. Kylmän kakun leikkaaminen on helpompaa, joten leikkaa kakku jääkaappikylmänä kolmeen kerrokseen. Tämän jälkeen säilytä kakkupohjaa hyvin peitettynä huoneenlämmössä, mielellään seuraavaan päivään.
  8. Täyte ja kakun kokoaminen

  9. Täytä kakku sitruuna-lakritsirahkalla. Nosta kansilevy päälle.
  10. Vaahdota kerma ja sitruunarahka jämäkäksi vaahdoksi. Pursota se kakulle. Koristele lakritsimakeisin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)