Täytetyt tomaatit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Täytetyt tomaatit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

1 h

Täytetyt tomaatit kätkevät sisäänsä perinteisen risoton. Myös tarjoiluastia on syötävä! Risotto saa makua sipuleista, valkoviinistä ja pastajuustosta.

Ainekset

2 dl
risottoriisiä
1 l
kasvislientä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
8 kpl
tomaatteja
3 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
suolaa
1 ripaus
pippuria
1 ½ dl
Valio pastajuusto Laktoositon
2 rkl
Valio eila™ Laktoositon voita

Ohje

  1. Leikkaa tomaattien lakki ja koverra sisämys pikkulusikalla.
  2. Kuumenna voi miedolla lämmöllä kattilassa. Kuullota voissa pilkotut salottisipulit ja siivutetut valkosipulit.
  3. Lisää risottoriisi ja sekoita koko ajan.
  4. Anna riisin kuullottua n. 5 minuuttia kunnes se on läpikuultavaa. Sekoita kokoajan ja varmista että riisi ei pääse ruskistumaan.
  5. Lisää valkoviini. Sekoittele ja anna imeytyä.
  6. Lisää kasvislientä pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen ja antaen nesteen imeytyä. Jatka tätä n. 20 minuuttia.
  7. Sekoita joukkoon tomaateista koverrettu tomaatti pilkottuna ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
  8. Mausta lopuksi ja lisää pastajuusto. Sekoittele muutama minuutti ja ota pois liedeltä.
  9. Täytä tomaatit risotolla ja ripottele päälle pastajuustoa. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö