Pikkujoulun pienet nautinnot

Pikkujoulu on suomalaisten suosikkijuhla, eikä syyttä. Sen hienous on monimuotoisuus: sitä voi juhlia oikeastaan millä tavalla tahansa ja mikä parasta, useamman kerran saman vuoden aikana. Kuten itse juhla, myös niissä tarjottava ruoka voi olla melkein millaista hyvänsä. Ruoanlaittoakaan ei tarvitse aloittaa ennen vieraiden saapumista, sillä yhdessä kokkaaminen toimii sellaisenaan hauskana ohjelmanumerona.

Jokainen juhla kuuluu aloittaa tilanteeseen sopivalla tervetuliaismaljalla. Pikkujouluissa siihen sopii esimerkiksi Glögi hot shot eli Kuuma glögishotti. Pieni, lämmin juoma avaa illan ja saa vieraat mukavalle juhlatuulelle.

Pikkujoulut sujuvat jutellen ja hyvästä seurasta nauttien, mutta hauskaa yhdessäoloa tarjoaa myös ruoanlaitto porukalla. Kun ilta on päässyt aluilleen, voi aloittaa kokkaamisen. Varmista ensin, että kaikki raaka-aineet ovat esillä ja kutsu vieraasi keittiöön.

Pieniä annoksia voi tarjota pitkin iltaa

Varsinaista pääruokaa ei tarvita, sillä riittävä määrä pienempiä annoksia muodostaa monivivahteisen ja ruokaisan kokonaisuuden. Koska pieniä annoksia on helppo asettaa tarjolle pitkin iltaa, voit myös tehdä useita erilaisia kattauksia. Herkullisia tarjottavia ovat esimerkiksi suolaista ja makeaa yhdistelevä AURA salaatti, maukas kvinoasalaatti, veden kielelle tuovat slidersit eli suupalahampurilaiset sekä juusto-päärynäkeikaus.

Vaihtoehtoja suolaisiin makuihin saat makeilla suupaloilla: jouluinen suklaakakku, eksoottiset nuudelihampurilaiset sekä kaneliset omenalastut sopivat tarjoiltavaksi pieninä annoksina.

Pieni on kaunista

Monipuoliset pikkupurtavat tekevät pikkujoulujen tarjoiluista runsaan ja herkullisen. Ja kun niitä valmistetaan porukalla, on juhlien ohjelmakin valmiiksi suunniteltu. Herkulliset tarjoilut, hyvä juoma ja vielä parempi seura – yksinkertaisen reseptin lopputuloksena on loppuvuoden hauskin ilta!


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi