Brunssi - Hidasta elämää

Herkullinen brunssi on paras tapa aloittaa viikonloppu. Aamupalan voi laajentaa koko aamupäivän kestävään herkutteluhetkeen. Ruokaisan brunssin jälkeen ei heti tarvitse taas keskittyä lounaan valmistamiseen vaan kylläisyyden tunne kestää pitkälle iltapäivään.

Kahviloista kotiin

Brunssit rantautuivat Suomeenkin urakalla muutama vuosi sitten. Brunssi kuulunee jo useimman kahvilan viikonlopun tarjontaan, ja brunssi muodostuikin nopeasti kaupunkilaisten viikonlopputraditioksi. Brunssi toimii rauhallisena hetkenä tervehtiä ystäviä tai viettää viikonloppua perheen parissa. Jos paikallinen kuppilasi ei tarjoa brunssia, voit järjestää omannäköisesi aamuhetken. Kutsu ystävät kylään nyyttäriperiaatteella tai yllätä puolisosi mieleenpainuvalla aamupalalla.

Parhaat palat maailmalta

Brunssi voi olla todellinen kattaus makuja ympäri maailmaa. Yksinkertaisimmillaan brunssi nautitaan ranskalaisittain maitokahvin, croisanttien ja appelsiinimarmeladin kera. Espanjalainen omeletti taas taltuttaa suuremmankin nälän. Omelettireseptiä voi muokata helposti sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään viikon jälkeen. Lempiaamiaiseni on täyteläinen, mutta niin raikas itsetehty mysli hunajalla ja turkkilaisella jugurtilla. Kesäaikaan annosta täydentävät kotimaiset kauden marjat.

Amerikkalaiset pannukakut nautitaan perinteisesti siirapin ja voin kera. Pannukakku muuntuu moneksi vaihtamalla täytteitä; kokeile marjoja, hedelmiä, suklaakastiketta, jäätelöä tai kermavaahtoa. Reseptissäni omenaviipaleet marinoidaan ja paistetaan siirapissa.Viikonloppubrunssin viimeistelevät amerikkalaiset muffinssi pullat eli "sticky buns". Muffinssipullat voit valmistaa valmiina annoksina muffinssivuokiin tai kääriä leivinpaperiin. Voit myös levittää karamellikastikkeen tavallisen ison vuuan pohjalle ja latoa pullat päälle. Valmis pullavuoka kumotaan tarjoiluastiaan ja jokainen voi repäistä oman tahmaisen pullapalansa.

Tarjousehdotuksia brunssille:


Energiatarpeesi