Gourmet pikaruokaa

Kaiken voi tehdä itse paremmin! Hampurilaiset ja hot dogit ovat nyt salonkikelpoisia ja ennenkaikkea koko perheen suosikkeja.

Skandinaavinen katukeittiö

Perinteinen pikaruoka ei nauti kovinkaan kummoisesta maineesta. Viime vuosina gastropub ruoka ja gourmet pikaruoka ovat saaneet kuitenkin nostetta. Gourmet hampurilaiset ja hot dogit vilahtelevat tiuhaan suomalaisissa ruokablogeissa. Kööpenhamina, skandinaavisen katukeittiön edelläkävijä, niittää mainetta luomu hot dog-kärryillä. Michelin tähtiravintola, The Nimb, avaa kesäisin oman gourmet hot dog ständinsä Tivolissa.

Tekemällä kaiken itse alusta asti ja käyttämällä laadukkaita raaka-aineita, pikaruoka saa aivan uuden ulottuvuuden. Kananugetit tehdään fileestä, hot dog-sämpylät vaivataan taikinasta, hampurilainen kootaan parhaimmista raaka-aineista ja ketsuppi keitetään tuoreista tomaateista. Gourmet-kikkailun voi viedä niin pitkälle kuin itse haluat ja rahkeet riittävät.

Hauskaa lapsille ja aikuisille

Tee ruokailusta hauska tapahtuma! Sormisyötävät kuten kanakori, hampurilaiset ja ranskalaiset ovat varmasti lasten mieleen. Jokainen ruokailija voi valita omat Hot Dog- tai hampurilaistäytteensä esille katetuista vaihtoehdoista. Kanakori tarjoillaan jokaiselle omasta korista. Ranskalaiset dippaillaan rennosti kotitekoiseen ketsuppiini ja majoneesiin. Hyvistä raaka-aineista valmistetusta ja maukkaasta ruuasta nauttivat myös aikuiset. 

Se terveellisempi ja herkullisempi vaihtoehto

Laadukkaat raaka-aineet ovat kaiken a ja o. Valmistamalla pikaruuan itse alusta asti, tiedät mitä syöt ja voit maustaa ruokasi makusi mukaan. Varioi reseptejä lisäämällä sämpylöihin kokojyväjauhoja tai siemeniä, majoneesiin suolakurkkua, tai ketsuppiin chiliä. Kotikokin pikaruoka ei ole kovinkaan pikaista, mutta ehdottomasti vaivan arvoista. Ruokajuomaksi suosittelen maitoa, kaakaota tai pirtelöä.

Kokeile näitä reseptejä:


Energiatarpeesi