Grilliruokien parhaat lisukkeet

Grillaus kuuluu kesään. Grillissä valmistuvat vaivattomasti niin pihvit, vartaat, makkarat kuin kalat ja kasvisruoatkin. Parhaat lisukkeet grilliruoille ovat yksinkertaisia ja sesongin mukaisia.

Grillilihan lisukkeet

Grilliin sopivat monenlaiset lihat: possu, nauta ja broileri. Perunalisukkeet ovat klassisia grillilihan kavereita. Kokeile vaikka grillissä kypsennettäviä perunanyyttejä, jotka maustetaan Valio Mustapekka® ruokakermalla. Maukas lisuke on myös AURA perunat, jotka voi kypsentää muurikkapannulla. Mikäli grillissä on valmiiksi tungosta, valmistuvat rapeat valkosipuli-yrttiperunat uunissa.

Juustoiset grillisipulit ovat herkullinen lisuke esimerkiksi grillatulle broilerille. Grillattu maissi yrttivoisulan kanssa maistuu kaikille, kun taas AURA gratinoitu lehtiselleri on enemmän aikuiseen makuun. Juustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet ovat grilliklassikko, joka sopii minkä vain lihan kylkeen.

"Perunalisukkeet ovat klassisia grillilihan kavereita."

Hampurilainen ja grillimakkara nauttivat salaatin seurasta

Suomalaiset rakastavat hampurilaisia ja grillimakkaraa. Tuhtien herkkujen kumppaniksi sopivat mitä mainioimmin erilaiset salaatit. Coleslaw on tietenkin hampurilaisen lisuke numero yksi. Marinoitu punakaali-pähkinäsalaatti tuo hauskaa vaihtelua hampurilaisaterialle.

Mökkiolosuhteissa halutaan monesti hyvää helposti. Pehmeän täyteläiset Valio Eila® yrtti ja Valio Eila® valkosipuli salaattijuustot maustavat erinomaisesti erilaiset pelkistetyt salaatit ja lisukkeet sekä sopivat käytettäväksi ihan sellaisenaan grilliherkkujen rinnalla.

 

Makkaran kanssa maistuu pull-apart nyhtöleipä tai italialainen leipäsalaatti Panzanella. Myös raikkaan kesäinen mansikkainen Lappi juustosalaatti tai melonisalaatti salaattijuustolla maistuvat lihaisella aterialla. Itse tehty AURA sinappi viimeistelee makkaranautinnon.

Kevyet lisukkeet grillatulle kalalle

Grillatut kala- ja äyriäisruoat ovat kuumana kesäpäivänä miellyttävän kevyitä grillattavia. Seuraksi sopivat maukkaat kasvislisukkeet. Lisukkeen voi kypsentää samassa grillissä, kuten grillatut AURA parsat tai Valio Koskenlaskija® perinteinen sulatejuustosta makua saavat kesäporkkanat nyytissä. Uudenlainen lisuke, kukkakaalicouscous, syntyy tehosekoittimessa murumaiseksi hienonnetusta kukkakaalista. Tiesitkö, että myös salaatti onnistuu grillissä? Kokeile vaikka grillattua tomaattisalaattia, jossa maistuu Valio Eila® grillijuusto.

Kastike kruunaa grilliruoan

Grilliaterian viimeistelee herkullinen kastike. Nappaa tästä kesäiset kastikevinkit ja monikäyttöiset tahnareseptit!

Jogurttipohjaiset kastikkeet raikastavat aterian. Kokeile broilerin kanssa tzatzikia tai tuunaa se retiiseillä.

Grillattun kalan ja kasvisten pariksi sopii raikas salsa verde.

Peruskermaviilikastike ja helppo tartarkastike ovat kalakastikkeiden klassikkoja.

Raejuustopesto sopii minkä tahansa grillatun lihan kaveriksi.

Bbq-kastiketta voi käyttää paitsi lihan marinoinnissa, niin myös kastikkeena.

Valio Bulgarian jogurtista valmistettu minttu-jogurttiraita on raikas kumppani liha- ja kalaruoille.

Tarjoile leivän seurana erilaisia tahnoja. Kokeile Viola-tomaattipestoa, hummus-tahnaa ja tuorejuustolevitettäValio Viola® tuorejuustot voit toki tarjoilla myös sellaisenaan.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi