Hehkuva glögi ja herkuttelujuustot

Kupponen kuumaa glögiä lämpenee helposti ja joulun odotus voi alkaa! Kuumien talven juomien kanssa sopii tarjottavaksi herkkujuustoista ja hillokkeista koottu juustolautanen, piparit ja pienet suolaiset makupalat.

Glögin hehku

Mausteinen ja tuoksuva glögi lämmittää mukavasti pimenevissä illoissa, illanistujaisissa ja tervetuliaisjuomana talven juhlissa. Glögi on perinteisesti viinipohjainen, mausteinen ja lämmitettävä juoma. Glögi rantautui Suomeen alunperin Ruotsista ja se on suosittu joulunajan juoma kaikissa Pohjoismaissa. Saksan joulumarkkinoilla saattaa tulla vastaan vähäsokerisempi versio glögistä eli Glühwein. Ranskassa lämmitetty viini kulkee nimellä vin chaud ja Englannissa vastaavasti mulled wine.

Joulun tunnelma vaivattomasti

Valion glögivalikoima tuoksuu vahvasti joululta: kanelilta, neilikalta, kardemummalta, inkivääriltä ja muskottipähkinältä. Valio tumma glögi on perinteistä, syvän punaista ja mausteista juomaa. Siitä on saatavilla myös sokeriton versio. Miedompi Valio vaalea glögi on väriltään kauniin kullankeltaista. Glögikauteen saat vaihtelua vaivattomasti mausteisella Valio Hehku® rypälejuomalla, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja rommiaromista. Kaikki Valio glögit ja Valio Hehku® ovat lämmitystä vaille valmiita nautittaviksi. Joulun tunnelmointi ei voisi olla helpompaa! Koko perheelle maistuvaa Valio Talvipäivä mehua voi nauttia kylmänä tai kuumana. Kardemummalla, kanelilla ja pomeranssilla maustettu Valio Talvipäivä sopii nimensä mukaisesti virkistykseksi tai lämmikkeeksi vaikka talvisen ulkoiluretken jälkeen.

Talven höyryävät juomat

Glögin voi tuunata mausteilla, hedelmillä tai alkoholijuomilla. Lämmittävä terästetty glögi saa lisäpotkua esimerkiksi puna- tai valkoviinistä, punssista, konjakista tai rommista. Vieraat voivat lisätä seurustelujuomaansa mantelilastuja ja rusinoita. Jännittävä lakritsiglögi valmistuu keittämällä glögiä lakritsijuuren kanssa. Pikkujoulujen ja talven illanviettojen ehdoton hitti on hauska glögi hot shot eli kuuma glögishotti. Muita höyryävän kuumia jouluisia juomia ovat esimerkiksi lämmin omena-anisjuoma ja siiderillä terästetty lämmin omenajuoma. Aikuisempaan makuun sopii myös Valio Talvipäivä mehuun sekoitettu talvi-drinkki tai pohjoisen taika -cocktail.
 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

Herkkujuustoja hemmotteluun

Hemmottele juhlavieraita lämmittävien juomien seurana tarjottavalla herkkujuustoista ja lisukkeista kootulla juustolautasella. Juhlakautena juustolautasen kruunaa vähintään 9 kuukautta kypsytetty voimakas Valio Mustaleima™ tai täyteläinen vuoristojuusto Valio Alppi Kreivi®. Muita juhlavia juustoja ovat suussa sulava ja hedelmäisen makea Valio Juhla® cheddar, puolikova herkuttelujuusto Valio Keisarinna® ja aromikas Valio AURA® Gold. Vahvojen juustojen seuraksi sopivat erilaiset hillokkeet kuten vaniljainen päärynähilloke, omena-inkiväärihilloke ja hapokas mustaherukkahilloke. Omenahillo juustoille ja viikunamarmeladi sopivat juustojen lisäksi myös paahtoleivän päällä tarjottavaksi.

Lue lisää juustolautasen kokoamisesta ›


Energiatarpeesi