Helppo ja nopea jälkiruoka: parhaat reseptit

Helppo jälkiruoka maistuu niin arkena kuin juhlissa. Valmista nopea jälkkäri omaksi iloksi tai yllätä ystävät ja perhe aterian päätteeksi helposti valmistuvalla kakulla tai leivoksilla.

Näyttävää tarjottavaa nopeasti

Helppo marenkikakku on näyttävä aterian päätös tai kahvipöydän koristaja, jonka valmistamiseen menee aikaa vain vartti. Valmiin marenkipohjan päälle kootaan maustettua rahkaa, kermavaahtoa ja marjoja. Talvisin tuoreet marjat voi korvata sesongin hedelmillä.

Vaivaton ja vieraille mieluinen jälkiruoka syntyy myös mini mudcakeista: valkosuklaisten leivosten maun viimeistelee mansikkarahka, tummasta suklaasta tehtyjen kanssa maistuu minttu-suklaarahka. Niin ikään annosmaljoissa tarjottavat nopeat rahka-banoffeet ovat oikaistu versio monen rakastamasta superherkusta.

Juhlavan tunnelman saa helposti aikaan keksien kanssa tarjoilulla cappuccinovaahdolla, hedelmä-carpacciolla tai helpoilla perunaleivoksilla, joiden maun salaisuus on suklaatuorejuusto. Pääsiäisen nopein jälkiruoka on maukas mämmirahka. Kaikki nopeat jälkiruoat sopivat luonnollisesti myös omiin herkkuhetkiin!

“Helppo jälkiruoka maistuu niin arkena kuin juhlissa.”

Herkkujuomat aikuiseen makuun

Kahvi- ja herkkuhetki samassa paketissa: eikö kuulostakin täydelliseltä yhdistelmältä? Kun kahvin maustaa suklaalla, mintulla tai vaniljalla, on käsissä todella helppo ja nopea jälkiruoka aikuiseen makuun. Myös kaakaosta tulee astetta juhlavampi, kun sen maustaa kanelilla tai chilillä. Jos kahvin kaveriksi kaipaa kuitenkin vielä pientä makeaa, syntyy sinkun mikromuffinsi viidessä minuutissa.

Vai sittenkin jotain valmista?

Helppoon herkutteluun sopivat myös Valion maustetut rahkat, Valio Eila® rahkavaahdot, Valio Eila® kerrosunelmat sekä Valio Eila® kermavanukkaat, joissa herkullinen kastike yhdistyy täyteläisen kermaiseen vanukkaaseen. Makuvaihtoehtoja on vadelma ja mango. Kermavanukkaasta saa helposti myös näyttävämmän jälkiruoan, kun sen kumoaa lautaselle ja koristelee esimerkiksi marjoilla tai syötävillä kukilla. Katso alta koristeluvinkit!

Mahdollisesti maailman nopein jälkiruoka: kumoa ja koristele

Täydennä Valio Eila® kermavanukas appelsiini-suklaahipun makumaailmaa tuoreilla appelsiiniviipaleilla ja suklaakoristeilla tai -paloilla.

Raikkaan Valio Eila® kermavanukas mangon koristeeksi sopivat tuoreet mustikat ja mintunlehdet.

Valio Eila® kermavanukas vadelman pinnalle kuuluvat tietenkin tuoreet vadelmat. Kotimaiset pakastetut vadelmat näyttävät erityisen kauniilta vielä hieman huurteisina. Viimeistele annos kookoslastuilla.

Lisää helppoja jälkiruokareseptejä

Nämä rahkat, vaahdot ja muut helpot jälkiruoat syntyvät nopeasti ja maistuvat herkullisilta.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi