Helpot piknikeväät

Kesällä vietetään paljon aikaa ulkona ja liikenteessä: puistossa, mökillä, veneellä sekä retkeillen. Piknik on mukava tapa järjestää reissupäivän ruokahetki. Parhaat eväät ovat helppoja, nopeita ja kätevästi mukana kulkevia.

Piknik kuuluu kesään

Hyvää ruokaa, ulkoilmasta nauttimista ja rentoa yhdessäoloa perheen tai ystävien kesken – piknik on täydellinen tapa viettää kaunista kesäpäivää. Helppo piknikmenu syntyy pienellä vaivalla. Yksinkertaisimmillaan ateriaksi käyvät täytetyt leivät tai ruokaisa salaatti raikkaan juoman kanssa. Hyviä piknikeväitä ovat myös erilaiset piirakat ja leivonnaiset, tuoreiden marjojen ja herneiden kaltaisia kesäherkkuja unohtamatta.

Voileivät ovat piknikklassikko

Voileipien täyttämisessä vain mielikuvitus on rajana. Kokeile vaikka kana-quacamolepatonkeja, perinteistä eväsleipää, kolmen juuston patonkia, rieskarullia tai raejuusto-kasvisleipiä.

Erityisen käteviä piknikillä ovat valmiiksi siivutetut juustoviipaleet. Ne kulkevat näppärästi matkassa tai valmiina eväsleivän välissä. Mehevyyttä täytettyihin voileipiin tuovat Valio Viola® tuorejuustot. Kääräise valmiit sämpylät, kolmio- ja voileivät ja eväspatongit leivinpaperiin ja solmi narulla tai teipillä kauniiksi kääröiksi.

"Piknik on täydellinen tapa viettää kaunista kesäpäivää."

Täydennystä piknikkoriin valmiista välipaloista

Kaikkia eväitä ei aina tarvitse tehdä itse. Pikareihin ja pieniin pakkauksiin pakatut jogurtit, rahkat, juotavat jogurtit ja smoothiet ja muut valmiit välipalat ovat helppo ja hyvänmakuinen lisä piknikkoriin. Valio Lumo™ proteiiniherkuissa on lusikka valmiiksi mukana. Pieneen herkutteluun sopivat Valio Eila® kermavanukkaat ja Valio Eila® kreikkalaiset jogurtit. Uusissa Valio Luomu™ tuorepuuroissa on myös lusikka valmiina, makuja on kolme: vadelma-kaura, mustikka-banaani-kaura ja omena-kaneli-kaura.

Mitä juomaksi?

Lämpimänä päivänä maistuu raikas juoma. Valio Hedelmätarha® mehut, Valio Gefilus® mehut sekä lämpimässä säilyvät, kevyesti hiilihapotetut Valio HÖRPPY™ mehujuomat ovat kaikki virkistäviä vaihtoehtoja. Valio Play® kaakao on etenkin lasten mieleen. Halutessasi voit tuunata mehuista kesäisen persikkajuoman tai omenajääteen. Katso myös vinkit piknikkorin viineihin.

Raikkaampi piknik pienillä valinnoilla

Jos haluat vähän kevyemmän kesäpiknikin, leivän väliin kannattaa sujauttaa Valio Polar® 15% ValSa® juustoviipaleita. Jos kaipaat vaihtelua, rahkariinistä syntyy herkullisia tahnoja leiville: yrttinen rahkalevite, porkkana-munavoi ja parempi hummus. Piknikkori keventyy myös vähemmän lisättyä sokeria sisältävillä tuotteilla.

Pakkausvinkit piknikille

  • Valmista piknikeväät etukäteen annoskokoisiksi. Esimerkiksi pizzapatongit kulkevat helposti mukana.

  • Jäähdytä ruoka jääkaapissa ennen kuin siirrät sen kylmälaukkuun. Vesipullon tai mehutölkin voi pakastaa, jolloin se toimii kylmävaraajana ja raikkaana juoma sulettuaan.

  • Pakkaa kevyesti. Erottele leivät leivinpaperilla ja pakkaa eväät kannellisiin muovirasioihin. Kylmä keitto kulkee mukana vaikka muovipullossa.

  • Muoviastiat ovat kevyitä ja kestäviä. Jos käytät aterioidessa kertakäyttöastioita, kannattaa valita biohajoava vaihtoehto.

  • Pakkaa mukaan eväiden lisäksi viltti, lautasliinoja, roskapussi ja tarjotin epätasaisen pinnan varalta. Kosteuspyyhkeillä on kätevä siistiä sormet ja välineet ruokailun jälkeen.

Lisää ideoita piknikkoriin

Salaatit

Piirakat

Makeat piknikeväät


Energiatarpeesi