Helppoa ja nopeaa arkiruokaa: puolessa tunnissa pöytään

Arjen ruoanlaitossa valttia ovat nopeus, simppelit raaka-aineet ja hyvä maku. Puoli tuntia riittää hyvän ruoan valmistukseen, ja askelta pidemmälle ajattelemalla siitä syntyy ateria myös seuraavalle päivälle. Kokosimme yhteen joukon vinkkejä, jotka tekevät arkirumban pyörittämisestä helpompaa.

Mitä tänään syötäisiin?

Arkikokkaajan parhaita kavereita ovat

Arkiruokiin saa helposti lisää makua valmiiksi maustetuilla ruokakermoilla ja voimakkaamman makuisilla juustoilla, kuten Valio Koskenlaskija® sulatejuustolla ja Valio AURA® sinihomejuustolla. Kokeile esimerkiksi sitruunan ja pippurin makuisesta ruokakermasta lisämakua saavaa pinaattista uunilohta, Koskenlaskijan makaronilaatikkoa tai AURA tomaattipastaa.

Jos kaipaat vaihtelua tuttuihin arkiruokiin, kannattaa kokeilla Valio MiFU® tuotteita. Mifunoi esimerkiksi wrapit, keitto tai pasta uuteen muotoon.

Lisää ideoita arkiruokiin löydät helposti reseptihausta. Hakua tehdessäsi voit määritellä mm. haluamasi pääraaka-aineen ja vaikeusasteen, jolloin saat listattuna juuri sellaiset reseptit, jotka sopivat juuri sinun makuusi.

Viikon ruokalista avuksi arjen suunnitteluun

Valio Koekeittiön kokoama valmis viikon ruokalista on näppärä apulainen viikon ruokien suunnitteluun. Voit tilata listan suoraan sähköpostiisi tai osana Valion viikoittaista uutiskirjettä.

5 x vinkki helpompaan arkeen

1. Kauppalista on ehdoton apu ostosreissulle. Jokaisen Valio.fi:n reseptin tai tuotteen voi lisätä yhdellä klikkauksella kauppalistalle. Kaupassa saat helposti yliviivattua tehdyt ostokset, eikä mikään unohdu. Lista kulkee myös kätevästi mukana kännykässä tai sen voi lähettää sähköpostitse tai tekstiviestitse kenelle tahansa. Tutustu kauppalistaan L

2. Kaikkien Valion reseptien annosmääriä on helppoa muuttaa suuremmaksi tai pienemmäksi. Näin voit valmistaa ruokaa juuri sille henkilömäärälle kuin haluat.

3. Ruokaa voi myös tehdä kerralla enemmän, pakastaa osan tai syödä loput seuraavana päivänä. Ruoka kannattaa pakastaa syöjille sopivan kokoisina annoksina. Kätevää on myös esim. paistaa jauhelihaa kerralla isompi määrä ja pakastaa siitä osa, jolloin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla nopeasti.

4. Hyödynnä puolivalmisteita. Esimerkiksi valmiiksi kuoritut ja paloitellut pakastekasvikset säästävät aikaa. Valio Viola® tuorejuustot, Valio Koskenlaskija® sulatejuustot ja valmiiksi maustetut Valio ruokakermat riittävät sellaisenaan antamaan makua moniin ruokiin.  Myös säilykkeet ovat hyvä hätävara kuivakaappiin.

5. Opettele hyödyntämään ylijäänyt ruoka. Jauhelihakastike sopii pizzatyynyihin, munakkaan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Kasvikset voi hyödyntää sosekeittoihin tai wokkiruokiin.

 

Ateriarytmi on arjen ystävä

Säännöllinen ruokailurytmi pitää huolen siitä, että virtaa riittää aamusta iltaan. Niin lapsen kuin aikuisen olisi hyvä syödä noin 3–4 tunnin välein. Aamiaisen, lounaan ja päivällisen ohella hyvään ateriarytmiin kuuluvat terveelliset välipalat.


Energiatarpeesi