Helppoa ja nopeaa arkiruokaa: puolessa tunnissa pöytään

Arki on herkullista, eikä arjen ruoanlaitosta tarvitse stressata kun omasta keittokirjasta löytää kätevästi nopeita reseptejä arjen iloksi. Puoli tuntia riittää hyvän ruoan valmistukseen ja ajattelemalla askelta pidemmälle, siitä riittää ateriat myös seuraavalle päivälle.

Ateriarytmi on arjen ystävä

Säännöllinen ruokailurytmi pitää huolen siitä, että virtaa riittää aamusta iltaan. Niin lapsen kuin aikuisen olisi hyvä syödä noin 3–4 tunnin välein. Aamiaisen, lounaan ja päivällisen ohella hyvään ateriarytmiin kuuluvat terveelliset välipalat.

Nopeita reseptejä päivälliselle

Pasta on helppo ja nopea arkiruoka, joka muuntuu lähes loputtomasti eri makuihin ja muotoihin. Valmista sienisesonkina tuoreista metsäsienistä ja muina aikoina siitakkeista  Sieni-kesäkurpitsakastike ja yhdistä se haluamaasi pastaan. Kastikkeeseen makua ja täyteläisyyttä tuo Valio Koskenlaskija® valkosipuli.

Kevyt ja nopeasti valmistuva broileri ja pasta toimivat pohjana lukuisille  ateriavaihtoehdoille. Maissi-kanapastan maustaa Valio ruokakerma Kippari®, jonka mukava savun aromi istuu maissin kanssa mainiosti. Aivan upean yhdistelmän pastaan luovat AURA punasipulipastassa yhdistyvät karamelisoitu punasipuli, Valio AURA® sekä ilmakuivattu kinkku.

Keitot, salaatit ja pannuruoat ovat arkikokkaajan kavereita

Kesäkauden kasviksista ja juureksista loihtii käden käänteessä herkullisia, ruokaisia keittoja tai salaatteja. Juustolla ruokiin saa mukavasti täyteläisyyttä ja lisämakua. Esimerkiksi Juustoisessa kesäkeitossa kasvisten maku tulee upeasti esiin Valio Koskenlaskija® voimakkaalla täydennettynä. Nopeassa kukkakaalikeitossa puolestaan kukkakaalin maku yhdistyy Valio Koskenlaskija® kylmäsavuporon aromikkaaseen täyteläisyyteen.

Lisää nopeita arkiruokia löydät helposti reseptihausta. Tehdessäsi hakua, voit määritellä haluamasi valmistusajan, ja saat silloin listattuna juuri sellaiset reseptit, jotka sinun aikatauluusi sopivat.

Käytännön vinkkejä helpompaan arkeen:

1. Valmiiksi suunniteltu kauppalista on ehdoton apu ostosreissulle. Jokaisen Valio.fi:n reseptin tai tuotteen voi lisätä yhdellä klikkauksella kauppalistalle. Kaupassa saat helposti yliviivattua tehdyt ostokset, eikä mikään unohdu. Suunnittele kerralla useampi ateria ja säästät sekä aikaa että rahaa.

Lista kulkee myös kätevästi mukana mobiilissa tai sen voi lähettää sähköpostitse tai tekstiviestitse kenelle tahansa. Tutustu kauppalistaan.

2. Ruokaa voi tehdä kerralla enemmän. Osan siitä voi pakastaa tai syödä seuraavana päivänä. Kätevää on myös esim. paistaa jauhelihaa kerralla isompi määrä ja pakastaa siitä osa, jolloin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla nopeasti. Kaikkien reseptien annosmääriä on myös helppoa muuttaa suuremmaksi tai pienemmäksi. Näin voit valmistaa ruokaa juuri sille henkilömäärälle kuin haluat. 

3. Ruokaa kannattaa pakastaa niin, että sitä on helppo sulattaa sopivankokoisia määriä ruokailijoiden määrän mukaan.

4. Hyödynnä puolivalmisteita. Monipuoliset pakaste- ja einesvalikoimat nopeuttavat ruoanlaittoa. Esimerkiksi valmiiksi kuoritut ja paloitellut pakastekasvikset säästävät aikaa. Valio Viola® tuorejuustot, Valio Koskenlaskija® sulatejuustot ja valmiiksi maustetut Valio ruokakermat riittävät sellaisenaan antamaan makua moniin ruokiin.  Myös säilykkeet ovat hyvä hätävara kuivakaappiin.

5. Opettele hyödyntämään ylijäänyt ruoka. Jauhelihakastike sopii pizzaan, munakkaan täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan. Kasvikset voi hyödyntää sosekeittoihin tai wokkiruokiin.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi