Hiihtolomalla liikutaan ja syödään hyvin

Hiihtolomalla ulkoillaan, liikutaan ja nautitaan yhdessäolosta monin eri tavoin. Myös hyvä ruoka on olennainen osa hiihtolomaa. Helppoa lomaruokaa ovat ulkoilun jälkeen lämmittävät keitot, pastaruoat ja illalliselle sopivat padat.

Lomaruokaa käden käänteessä tai pitkään hauduttaen

Jotta hiihtolomalla jaksaa nauttia ulkoilusta, on ruoan oltava herkullisen lisäksi myös sopivan täyttävää. Lusikoitava, pehmeän makuinen Salviapolenta grillatuilla kasviksilla on maistuva ruoka vaikka hiihtolenkin jälkeen. Samalla kun kasvikset paahtuvat uunissa, keitetään polentapuuro, joka maustetaan kuivatulla salvialla. Uusi Koskenlaskija® Ruoka pyöristää polentan makua mukavasti.

Mikäli ruoanlaittoon ei ole liiemmin aikaa, kannattaa kokeilla vaikkapa alle puolessa tunnissa syntyvää punaista lohikeittoaSipulikeitto meksikolaisittain on mausteinen keitto, joka kätkee sisäänsä paprikaa, pekonia sekä chiliä ja jalapenoa sisältävää Valio TexMex -juustoraastetta.

Jos haluat nauttia erityisen maistuvan lomaillallisen, voit jättää pataruoan hautumaan päivän hiihtoreissujen ajaksi. Lihaisa, pitkään haudutettava Paprikagulassi, samoin kuin savunmakuinen Pulled Pork eli nyhtöpossu kestävät myös useamman lämmityskerran. Voit siis tehdä kerralla isomman annoksen, esimerkiksi lomaviikon alussa, ja herkutella maukkaalla liharuoalla useampana päivänä. Voit myös kokeilla mielenkiintoista Shepherd’s Pieta, paimenen piirasta, joka itse asiassa on pitkään kypsytettävä lihaa ja kasviksia sisältävä pataruoka. Shepherd’s Pie syntyy liedellä tai uunissa ja se kuorrutetaan peruna-sellerisoseella. 

“Voit tehdä kerralla isomman annoksen ja herkutella maukkaalla ruoalla useampana päivänä.”

Silmäniloa ja energiaa

Lomalla mieli lepää ja aistit ovat avoinna. Tällöin ruokakin saa maistua ja näyttää poikkeuksellisen herkulliselta. Pistaasikuorrutetut lihapullat & tomaattipasta on trendikäs ruoka, jossa suosikkiruoka lihapullat saavat makua uudistuneesta Valio kotijuusto tuorejuustosta ja pistaasipähkinöistä. Se yhdistää mukavasti uutta makua tuttuun ruokaan ja sopii erinomaisesti lomaherkutteluun.

Italialaisen keittiön pastaklassikko Pasta Carbonara on helppoa ja täyttävää ruokaa, joka antaa liikunnan jälkeen kaivattua energiaa. Saapasmaan Toscanasta on myös alun perin kotoisin leipäsalaatti Panzanella. Panzanellassa voit hyödyntää myös jo hiukan kuivahtaneet leivät. 

Sahramin kauniiksi värittämä ihanan kostea ja mehevä Katkarapu-sahramirisotto syntyy puolessa tunnissa, mutta vaatii tekijältään läsnäoloa, sillä lieden ääressä kannattaa seisoa sekoittamassa risottoa. Risoton valmistaminen onkin hauskaa puuhaa esimerkiksi lasten kanssa ja antaa lomailevan porukan pienemmillekin mahdollisuuden osallistua yhteisen aterian valmistamiseen.

Hyvän aterian päättävät nautinnot

Hiihtoloman henkeen sopii erinomaisesti myös Alppi-ritarijuustofondue. Sveitsiläinen tapa viettää iltaa tarjoaa mainion tilaisuuden jakaa päivän kokemukset ja nauttia loman kiireettömyydestä. Myös Juustoraclette syntyy pöydän ääressä, kun sen kanssa tarjottavat lisukkeet on laitettu valmiiksi tarjolle.

Hiihtolomaviikon kruunuksi sopii herkullinen, maitosuklaalla ja suolapähkinöillä koristeltu Maapähkinä-kinuskikakku. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa suussa sulavaa kermavanukasta panna cottaa. Aikuiseen makuun valmistettu, kermaliköörillä höystetty klassikkojälkiruoka on hunnutettu paahdetun pähkinän sekä karpaloiden seoksella.

Mitä ruokia hiihtolomalla teetkin, muista nauttia. Älä kiirehdi, äläkä tee kaikkea itse: kun koko lomaseurue osallistuu ruoanlaittoon, on kaikilla hauskempaa!


Energiatarpeesi