Hyvää hauduttamalla

Talviseen ulkoilupäivään sopivat pitkään haudutettavat ruuat valmistuvat kuin itsestään.

Hyvää edullisesti ja helposti

Edullisista ruhonosista valmistat edullista, riittoisaa ja ennenkaikkea maistuvaa ruokaa koko perheelle. Paras maku saadaan nimenomaan luullisesta ja rasvaisesta lihasta. Itse ohjeet ovat yksinkertaisia ja raaka-aineet helposti saatavilla. Onnistuneen pataruuan salaisuus onkin kärsivällisyys ja pitkä haudutusaika. Voit lähteä vaikka ulos lasten kanssa tai puuhastella kotitöitä sillä välin kun ruoka valmistuu.

Perusta oma kotibistro!

Yksinkertaisuus ja paluu juurille on nyt pinnalla ravintolamaailmassakin. Perinteiset suomalaiset ruuat kuten lihakeitto ja karjalanpaisti ovat koko perheen suosikkeja. Smetananokareen kera tarjoiltava lammas-kaalikeitto tuo palan mummolaa kotikeittiöön, kun taas tomaattinen kanapata on italialaisen keittiön taidonnäyte. Yllätä illallisvieraat tai hemmottele itseäsi oluessa haudutetulla lampaanpotkalla. Tuskin vieraat arvaavatkaan kuinka helppo tämä bistro-tyylinen ja näyttävä annos on valmistaa!

Opi käyttämään edullisia ruhonosia

Yleispätevästi pataruokiin sopivia ruhonosia ovat lapa, etuselkä, rinta, kylki ja potka. Ohita sisäfileet ja kysy lihoja kauppasi lihatiskiltä. Toisinaan luulliset ja rasvaiset lihat ovat piilossa takahuoneessa, ja myydään kysyttäessä 'tiskin alta'. Esimerkiksi karjalanpaistilihoja myydään valmiiksi pakattuna, mutta niistä on usein rasva ja luut poistettu. Jos mahdollista niin pyydä luita, esimerkiksi luuydintä, erikseen lihatiskiltä valmispakkauksen lisäksi. Paras maku todella irtoaa luista ja rasvasta. Kanapataan voit käyttää kanankoipipaloja tai jos haluat luomuvaihtoehdon, valitse pakastettu mielellään kotimainen luomukana jonka voit paloitella pataan kokonaisuudessaan.

Hauduta ja nauti:


Energiatarpeesi