Joulussa maistuvat modernit maut

Perinteinen joulupöytä on odotettu joulun kohokohta. Entä jos laatikot kyllästyttävät ja mieli tekee jotain uutta? Miten joulusta saisi omaleimaisemman ja modernimman?

Suomalaiset jouluruoat ovat perua ajalta, jolloin raaka-aineiden saatavuus oli heikko ja makutottumukset erilaisia. On siis tervetullutta piristää joulupöytää uusilla, mielenkiintoisilla mauilla ja raaka-aineilla. Teitpä ruokaa sitten itsellesi, perheellesi tai ystävillesi, moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.

Jotain raikasta

Kala on kuulunut eri muodoissa suomalaiseen joulupöytään jo pitkään, mutta mikset lisäisi tuttuihin makuihin jotain tuoretta twistiä? Meren antimista saat luotua uudenlaisia elämyksiä varsin helposti. Hyviä esimerkkejä ovat herkullinen inkivääri-seesamlohi tai raikkaat avokado-mätileivät.

Jotain tuhtia

Joulupöytä ei ole joulupöytä ilman vatsat täyttävää pääruokaa. Kun luot modernia jouluateriaa, voit yhdistää tuttuihin raaka-aineisiin uusia makuja tai valmistaa perinteisiä herkkuja uusilla tavoilla. Esimerkiksi veden kielelle tuova karamellisoitu possu ja täytetyn kokonaisen broilerin herkullinen maku antavat aterialle aivan uuden säväyksen ja saavat juhlijoiden suupielet nousemaan.  Modernin joulupöydän tuhdimmat ruoat täydentyvät mukavasti kasvissyöjillekin maistuvalla marinoidulla punakaali-pähkinäsalaatilla ja lämpimällä punajuuri-perunasalaatilla.

“Moderni joulupöytä tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuelämyksiin.”

Ja jotain makeaa

Joulupöytää perinteisesti kuuluneet herkut voi korvata helposti jouluisilla, moderneimmilla mauilla. Ripaus mielikuvitusta riittää. Hyvä keino on höystää tuttuja jälkiruokia omaan makuun sopivilla ainesosilla. Herkullisia esimerkkejä ovat mm. täyteläinen vaniljarisotto & luumukompotti tai kaneliset omenalastut.  Modernin joulun jälkiruokapöydän kruunaa täyteläinen karpalojuustokakku.

Teetpä millaisia ruokia tahansa, tärkeintä on rohkeus kokeilla. Moderni joulupöytä saa näyttää persoonalliselta ja juuri sinun sekä vieraidesi maun mukaiselta!


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi