Juhlapöydän makeat kakut

Kakku tekee juhlan! Leivo juhlapöytään perinteinen kinuskikakku, hempeä prinsessakakku tai trendikäs New York cheese cake.

Kuohkeus hyvän pohjan salaisuus

Täytekakkupohja on helppo valmistaa. Hyvän kakkupohjan salaisuus piilee huolellisesti vatkatussa muna-sokerivaahdossa, mikä tekee kakkupohjasta pehmeän ja mehevän. Taikinassa kannattaa käyttää vehnäjauhojen lisäksi peruna-, ohra- tai maissitärkkelystä, mikä parantaa täytekakkupohjan rakennetta. Katso Valion Koekeittiön ohjevideo kakkupohjan valmistamisesta.

Jos haluat kakkupohjaan erityisen ilmavan rakenteen, kokeile sienikakkupohjaa. Sienikakkupohja on todella pehmeä, joskin hieman tavallista sokerikakkupohjaa murenevampi.

Vaihtelua perustaikinaan saat vaihtamalla osan jauhoista kaakao-, pähkinä- tai mantelijauheeseen. Voit myös maustaa taikinan mielimausteellasi, kuten kardemummalla, vaniljasokerilla tai inkiväärillä.

Kakkupohjan leikkaaminen

Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti, jotta kakun kumoaminen onnistuu helposti. Kumoa kakku leivinpaperin päälle hieman jäähtyneenä. Mikäli käytät irtopohjavuokaa, pingota vuoan pohjalle leivinpaperi. Irtopohjavuokaa ei tarvitse erikseen voidella tai korppujauhottaa, ja valmis kakkupohja on helppo irrottaa poistamalla vuoan reunus. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja Valio Koekeittiön videon opastuksella kakun koosta riippuen kahteen tai kolmeen osaan.

Kakkupohjan voi myös valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa. Kääri leikatut kakkupohjat kelmuun ja alumiinifolioon. Sulata kakkupohja jääkaapissa.

SaveSave

“Kakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlia ja pakastaa.”

Täytekakun kostuttaminen ja täyttäminen

Kakun huolellinen kostuttaminen on tärkeää, jotta kakusta tulee mehevä ja maistuva. Käytä neljän munan kakkupohjan kostuttamiseen desilitran verran nestettä. Kostuttamiseen sopivat hyvin Valion hedelmämehut tai vaniljasokerilla maustettu maito. Myös Valio Eila® Latte maitokahvituotteet sopivat erinomaisesti kakkujen kostuttamiseen ja tuomaan kakkuun kahvin makua. Katso myös Valion Koekeittiön video kakkupohjan kostuttamisesta sekä täyttämisestä.

Täytä täytekakku mielitäytteilläsi. Hillot sekä marja- ja hedelmäsoseet antavat kakulle makua. Viimeistele täytekakun kerrokset täyteläisellä kermavaahdolla. Voit myös raikastaa kermavaahtoa maitorahkalla. Saat täytteisiin helposti makua myös Valion maustetuilla rahkoilla sekä makeilla Viola® tuorejuustoilla.

Täytekakku kannattaa täyttää juhlia edeltävänä päivänä, jotta kakku ehtii kostua ja maut tasoittua. Koristele kakku kuitenkin vasta juhlapäivänä.

SaveSave

“Täytekakku kannattaa täyttää juhlia edeltävänä päivänä, jotta kakku ehtii kostua ja maut tasoittua.”

Koristelu viimeistelee kakun

Yksinkertaisen koristelun saat levittämällä kermavaahtoa veitsellä kauttaaltaan kakun pintaan ja koristelemalla kakun vadelma–valkosuklaatäytekakun tavoin tuoreilla marjoilla. Näyttävä kakku syntyy erilaisin reunapursotuksin. Valio Koekeittiön video opastaa, kuinka tehdä kakun pinnalle kauniit kerma- ja kreemipursotukset.

Perinteinen kinuskikakku puolestaan kuorrutetaan kinuskikuorrutteella.  Kaunis kinuski- tai suklaakuorrute onnistuu  Valio Koekeittiön video-ohjeiden avulla helposti myös kotikeittiössä.

Kakun päällystäminen marsipaanilla

Näyttävä kakku syntyy myös kuorruttamalla kakku kaulittavalla marsipaanilla tai sokerimassalla. Ennen kuorruttamista tulee kakun pinta voidella esimerkiksi Viola® tuorejuustolla tai voikreemillä, mikä estää marsipaanin vettymisen. Perinteinen prinsessakakku on marsipaanilla kuorrutettujen kakkujen klassikko. Valio Koekeittiön video opastaa sinut marsipaanikuorrutuksen saloihin.

Koristele juustokakku kiilteellä

Myös muodikkaat juusto- ja moussekakut ovat lunastaneet kahvipöydissä klassikon aseman. Komea mustikkakakku hapankorppupohjalla maistuu erityisen hyvin suomalaisten suuhun. Juustokakun kiille syntyy helposti Valio mehusta, marjakeitosta tai marja- ja hedelmäsoseista. Hyödynnä Valio Koekeittiön vinkit sekä kiilteen tekemiseen että juustokakun irrottamiseen irtopohjavuoasta.

SaveSave


Energiatarpeesi