Maukkaimmat kakut syödään #yhdessäpöydässä

Kakkuihin liittyy hienoja perinteitä ja niillä luodaan makumuistoja. Tältä sivulta löydät monia erilaisia kakkuvaihtoehtoja, sekä selkeät ohjeet ja vinkit niiden valmistukseen.

Täytekakut – onnistu valmistamisessa

Kolme yleisintä täytekakkupohjaa ovat sokerikakku-, sienikakku- ja voikakkupohja. Pohja kannattaa valita kakun mukaan: korkean mallinen kakku vaatii hiukan tavallista sokerikakkupohjaa tuhdimman rakenteen. Esimerkiksi tämän hempeän vadelmakakun pohja sopii moneen juhlaan.

Katso resepti ›
Lue helpot ohjeet ja onnistu oikean kakun valinnassa ›

Täyttäminen ja koristelu ‐ koristele juhlien upein kakku

Kakun koristelussa on rajattomat mahdollisuudet leikittelylle ja luovuudelle. Kokosimme yhteen hyvät vinkit ja parhaat ideat peruskakuista ja niiden erilaisista täytteistä huimiin koristeellisiin luomuksiin.

Klikkaa itsesi kakkujen täyttämisen ja koristelun maailmaan ›

Juustokakut

Juustokakku on monen mielestä herkkujen aatelia. Yksinkertaisimmillaan juustokakut jakaantuvat kahteen ryhmään: hyydytetyt ja paistetut. Kumpikin kakkutyyppi kerää kannattajiltaan suitsutusta, ja lopputulos on molemmissa yksinkertaisesti herkullinen.

Poimi vinkit erilaisiin juustokakkuihin ›

Marenkikakut

Marenkikakku on hauskalla tavalla yhtä aikaa sekä leivonnainen että jälkiruoka – ja yhtä kaikki syötävän kaunis. Tässä muutama toimiva marenkikakun resepti sekä pari kätevää videota avuksesi keittiöön.

Katso ohje helppoon marenkikakkuun ›

Suklaakakut

Suklaakakku on yksinkertaisesti kakkumaailman rakastettu kameleontti. Suklaakakut ovat oma ryhmänsä, jonka makumaailmoissa voi yhdistää vuoron tulista chiliä ja toisaalta täyteläistä pähkinää tai vaikkapa marjojen makeutta. Suklainen mustaherukka-lakritsikakku kelpaisi mihin tahansa juhlaan.

Katso lisää suklaakakkuja ›

Trendikakut

Kaipaatko kuitenkin jotain muuta kuin perinteistä? Trendikäs nakukakku paljastaa täytteensä ja kuorrutus saa reilusti valua yli äyräiden. Isoissa juhlissa kakunkoristeissa ei kannata säästellä. Joskus enemmän on enemmän! Tai mikset tarjoaisi ison kakun sijaan hauskoja cake popseja?

Katso resepti ›

Mehevät kuivakakut

Ei kuivakakku, eikä täytekakku – sellainen on mehevä kuivakakku. Klassisin esimerkki tämän tyyppisistä kakuista on porkkanakakku, mutta myös viime aikojen trendikkäät nakukakut kuuluvat meheviin kuivakakkuihin. Mehevän hedelmäkakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Muita meheviä kuivakakkuja ›

Kahvikakut

Kahvikakku tai kuivakakku, molemmilla tarkoitetaan samaa asiaa, eli monille lapsuudenkodeista tuttua kahvipöydän herkkua. Tämä hetken hiljaiseloa viettänyt leivonnainen on nyt palannut salonkikelpoiseksi ja saanut uusia, entistäkin maukkaampia vaihtoehtoja klassikkojen rinnalle.

Katso lisää kahvikakkuja ›

Voileipäkakut

Kun yhdistää suolaisen voileivän suosikkitäytteet ja moninkertaistaa herkun leivän sijasta kakuksi, syntyy juhlien suolainen suosikki, voileipäkakku. Sen kohdalla tekijää kohtaa lähinnä vaihtoehtojen runsaus: pitäisikö valmistaa pienempiä monta, vai yksi suuri ja näyttävä, pyöreä vai suorakaide, perinteinen vai hyydytetty?

Jos juhlijoita saapuu pitkin päivää ja kakun on oltava esillä koko juhlan ajan, on parempi valita useita pieniä kakkuja, sillä ne pysyvät helpommin siistin näköisinä ja niitä voi täydentää pöytään kylmästä koko juhlan ajan.

Kaikki ohjeet onnistuneeseen voileipäkakkuun ›

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi