Kasvisruokavalio

Helpot kasvisruokareseptit tuovat vaihtelua ruoanlaittoon. Vaikket ryhtyisikään kokonaan kasvissyöjäksi, niin kasvisruoille ja -ruokavaliolle kannattaa antaa mahdollisuus. Viikossa voi pitää vaikka yhden tai kaksi kasvisruokapäivää.

Kasvissyönnin monet muodot:

Vegaanin ruokavalioon ei kuulu mitään eläinperäisiä ruoka-aineita. Myös muut eläinkunnan tuotteet, kuten nahkavaatteet ja -kengät, ovat pannassa.

Lakto-vegetaristin ruokavalioon kuuluvat kasvikunnan tuotteiden lisäksi maitotuotteet.

Lakto-ovo-vegetaristin ruokavalioon kuuluvat lisäksi kananmunat.

Pescovegetaristi syö kasvikunnan tuotteiden lisäksi myös kalaa.

Semivegetaristi syö kasvikunnan tuotteiden lisäksi myös kalaa ja kanaa.

Flexivegetaristi tai fleksaaja syö pääasiassa kasvisruokaa, mutta syö myös lihaa, kanaa ja kalaa.

Reseptejä kasvisruokailuun

Suosituimpiin kasvisruokavalioihin kuuluvat fleksaus, laktovegetaarinen ja lakto-ovo-vegetaarinen ruokavalio. Valion reseptihausta voit etsiä Lakto-ovo-vegetaariseen ruokavalioon sopivia reseptejä. Tunnistat kasvissyöjille sopivat reseptit (V) merkistä.

Katso kaikki reseptit ›

Kokeile näitä maukkaita kasvisreseptejä:

Riittävästi proteiinia kasvisruokavalioon

Kasvisruokavalion monipuolisuudesta on pidettävä hyvää huolta. Maitotuotteilla saa kasvisruokavalioon helposti lisää proteiinia ja muita ravintoaineita. Valio MiFU® ruokarakeet ja suikaleet tuovat niin proteiinia kuin hyvää vaihtelua kasvisruokiin. Uudet Valio Oddlygood® kaurajuomat sisältävät niin ikään proteiinia ja sopivat myös vegaaneille.

Lue lisää kasvisruokailusta ja proteiinista

Kasvisruokavalioon sopivia tuotteita

Valion tuotehaulla löydät helposti erilaisiin kasvisruokavalioihin, kuten lakto-ovo-vegetaristille tai vegaanille, sopivat tuotteet.


Energiatarpeesi