Kesän parhaat grilliruoat

Grillikasvikset, grillivartaat, täytetyt herkkusienet, makkarat ja pihvit – mitä olisikaan kesä ilman grilliruokaa! Kokosimme yhteen parhaat grillireseptit ja -vinkit.

Grillaus alkaa esivalmisteluista

Grillaus on mutkatonta ruoanlaittoa, mutta vielä helpompaa siitä tulee, kun aloitat valmistelut ajoissa. Esimerkiksi AURA kasvisnyytitjuustoiset grillisipulit tai täytetyt herkkusienet voi valmistaa grillausta vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Lue lisää valmisteluista ja erilaisista grillaustekniikoista.

Grilliruokaa lihasta ja kanasta

Makkara ja erilaiset lihat ovat monen grilliruokasuosikkeja. Liha ja kana kannattaa aina marinoida etukäteen, jolloin mausta tulee entistäkin herkullisempi. Kanan- ja porsaanlihan voi myös keittää etukäteen, jolloin lihasta tulee grillatessa mureampaa. Voit myös järjestää lihaisat BBQ-juhlat amerikkalaiseen tyyliin.

Kalan grillaus

Grilliin sopivat rasvaisemmat kalat kuten lohi, kirjolohi ja taimen. Ne on kätevintä grillata fileinä nahkapuoli alaspäin, kun taas pienemmät ja vähärasvaisemmat kalat kannattaa grillata kokonaisena. Lue lisää vinkkejä kesäisiin kalaruokiin.

“Mitä olisikaan kesä ilman grilliruokaa!”

Grillattavaa kasviksista

Suosituimpia tapoja kasvisten grillaukseen ovat grillivartaat ja grillinyytit. Kasviksia ja juustoja ei kuitenkaan tarvitse jättää grillauksessa sivurooliin, vaan niistä voi koota koko aterian. Erilaiset juustot täydentävät kasvisten makua. Sujauta juustoa folionyyttiin, viipaloi kasvisten päälle tai grillaa sellaisenaan. Katso lisää ideoita Grilliherkkuja kasviksista ja juustoista -artikkelista.

Grillattu jälkiruoka kruunaa aterian

Todellinen grilliruoan ystävä valmistaa grillissä koko menun jälkiruokaa myöten.

Kun grillaat, muista nämä Valion tuotteet

Rapeaksi grillaantuva Valio Eila® grillijuusto on laktoositon, kotimainen vaihtoehto halloumille.

Valio AURA®, Valio Koskenlaskija® ja Valio Viola® juustot sopivat esimerkiksi sienien ja kasvisten täytteeksi tai folionyytteihin. Muista myös muut Valion juustot.

Valion kermaviili, Valio turkkilainen jogurtti ja Valio Bulgarian jogurtti sopivat grilliruokien kastikkeisiin ja marinointiin.

Valion maustettuja ruokakermoja voi lorauttaa grillinyytteihin tai pannulla grillattavien kasvisten sekaan.

Valio voi ja Valio Oivariini® antavat grilliruokiin herkullisen voin maun.

Valion mehut ovat raikkaita janon sammuttajia.

Valion maustetuista rahkoista valmistat herkulliset ja helpot jälkiruoat. Kokeile vaikka ihanaa mansikkaista lettukakkua.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi