Kesän parhaat raaka-aineet:

mansikka, raparperi ja uudet perunat

Kesätunnelmaan pääsee monella tavalla; avaamalla kesämökin oven, lämmittämällä rantasaunan tai näkemällä ensimmäiset perhoset. Tunnelmaan voi myös päästä kutkuttamalla makuhermoja kesän parhailla raaka-aineilla ja niiden raikkaudella. Tästä löydät koottuna parhaat ideat niin mansikan, raparperin kuin uuden perunan käyttöön.

Mansikat

Mikään ei maistu enemmän kesälle kuin kotimainen mansikka. Ihanan makea herkku vie kielen mennessään vaikka pelkästään maitoon pilkottuna. Mansikka on taivaallista myös noin vain suuhun napattuna, mutta se taipuu myös osaksi monenlaisia ruokia ja juomia. Mansikkaa kannattaa kokeilla myös salaateissa. Yhdistä tuore marja suolaiseen juustoon ja saat herkullisen yhdistelmän, kuten Grillijuusto-mansikkasalaatti & jäävinaigrettessä

Perinteisimmillään mansikka kruunaa kesän juhlat osana kakkuja tai jälkiruokia. Ilahduta juhlavieraita tarjoamalla marengin ja mansikan suussa sulava yhdistelmä, Mansikka-Brita. Myös takuuvarma Mansikkakakku tai rento ja kesäinen Mansikkainen lettukakku ovat hyviä syitä kutsua ystävät käymään. Kesäisen kuumina päivinä kylmä juoma virkistää – etenkin kun siinäkin voi maistua mansikka. Sitrussangria ja Kesäinen mansikkapiimä maistuvat ikään katsomatta. Myös Hedelmäsosemehujäät viilentävät mukavasti lämpimänä kesäpäivänä ja ne ovat tietenkin saaneet makua mansikasta.

 

Raparperi

Ihanan kirpeä raparperi taipuu moniin kesäisiin herkkuihin. Alkukesästä vielä ohuehkot varret voi käyttää pestyinä sellaisenaan, mutta varsien paksuuntuessa tulee niiden vahvistunut kuori poistaa. Ulkona voi reippaasti paistaa Muurinpohjalettuja ja tarjota niiden kanssa valloittavaa Kermaista raparperitäytettä. Eikä tietenkään sovi unohtaa kestosuosikkeja: Raparperikiisseliä kermavaahdolla,  Raparperipiirakkaa tai Raparperi-marenkipiirasta. Lempeän täyteläinen juustokakku ja kirpeä raparperi muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden Raparperijuustokakussa. Raparperistä syntyy myös helposti kotitekoista jäätelöä, jonka raikas maku vie kielen mennessään. Lisää herkullisia käyttötapoja kesän herkulle löydät reseptihausta.

 

"Myös lapset innostuvat usein näistä 'tikkuruoista'."

Uudet perunat 

Nokare voita, uusien perunoiden ihana maku ja kenties silliä rinnalle: ei ole tämän voittanutta, ainakaan kun kesä on taas vihdoinkin tullut ja tätä herkkua on tarjolla. Uusien perunoiden ainutlaatuista makua voi kuitenkin käyttää ruoissa monella muullakin tavalla. Täydellinen kesäresepti on tietenkin Kesäpotut eli hyrskypotut, joissa maistuvat smetana, ruohosipuli ja kevätsipuli. Jos olet sillin ystävä, yhdistä suosikkimaut grillissä tai uunissa valmistettavissa Silli-perunanyyteissä. Makkaran ystävä voi taas kokeilla vastaavasti Makkara-perunanyyttejä. Grillatun lihan tai kalan rinnalle sopii mainiosti raikas ja pikantti Paprika-perunasalsa, johon mukavaa aromikkuutta tuovat Valio Viola® Välimeren salaattijuustokuutiot. Uudet perunat ovat myös loistava lisä erilaisissa salaateissa, kuten Grillatussa nizzansalaatissa, joka on ruokaisa sellaisenaan tai hyvä lisäke grilliruoalle. Hauska ja uudenlainen tapa tarjota uusia perunoita kesäpöydässä on Kasvisvartaiden muodossa. Myös lapset innostuvat usein näistä ”tikkuruoista”. Kannattaa kokeilla.

Tässä siis vielä koottuna herkullisia reseptejä kesän parhaista raaka-aineista. Ja lisää löydät reseptihaun avulla.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi