Raaka-aine
Näin käytät chiliä ruoanlaitossa ja leivonnassa
Tuliset chilit tuovat lempeää lisäpotkua niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Nappaa tästä herkulliset chilireseptit ja lue, millä tasapainotat chilin poltetta.
Muistilista: chili ruoanlaitossa
- Käsittele tuoretta chiliä varoen ja pese kädet huolellisesti käsittelyn jälkeen. Silmien ja muiden herkkien limakalvojen koskemista kannattaa välttää vielä pari tuntia chilin käsittelyn jälkeen.
- Chilin tulisuuteen tottuu vähitellen. Jos chili on sinulle uusi tuttavuus, aloita lisäämällä sitä ruokiin pieni määrä kerrallaan.
- Chiliä voi käyttää tuoreena, kuivattuna ja jauheena. Valmiit kastikkeet ja muut chiliä sisältävät ruoanvalmistustuotteet ovat helppo tapa lisätä tulisuutta ruokaan. Kokeile esimerkiksi lusikoitavan notkeaa Valio Koskenlaskija® Ruoka chili sulatejuustoa tai Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi chiliä.
- Jos chiliä sisältävä ruoka maistuu suuhun liian tuliselta, poltetta kannattaa lievittää rasvaisilla maitotuotteilla, leivällä tai riisillä. Veden juominen usein vain pahentaa tilannetta, sillä se levittää kapsaisiinia laajemmalle suuhun.