Lämpöä talveen kuumilla juomilla

Mikäpä maistuisi kylmänä talvipäivänä paremmalta kuin herkullinen kuppi kuumaa? Lämpimät juomat antavat energiaa ja ovat erinomainen eväs vaikkapa hiihtoretkelle.

Talvipäiviin sopivat juomat, kuten kaakao, kahvit ja teet, ovat mainioita retkieväitä: ne ovat nopeita tehdä ja helppoja jakaa useammallekin henkilölle. Voit valmistaa juomaa koko perheelle tai kaveriporukalle valmiiksi termoskannuun ja nauttia ulkona. Ja jos aiot viettää päivän sisällä, kupponen kuumaa juomaa, lämmin viltti ja pehmeä sohva ovat aina toimiva yhdistelmä!

Kaakao maistuu kaikille

Kaakao on kaakaopuun siemenistä valmistettua raaka-ainetta, josta valmistetaan herkulliset kaakaojuomat. Kaakaota on helppo tuunata oman maun mukaan, vaikka perinteinen täyteläinen maitokaakao maistuu sellaisenaankin. Makeampi vaniljakaakao, lämmin kanelikaakao ja persoonallinen chili-kaakaojuoma tarjoavat vaihtoehtoja vahvempien makujen ystäville.

Kaakaon teet kätevästi myös uudella Valio Kiehu™ maitojuomalla. Näin helppoa se on – eikä muuten pala helposti pohjaan!

Teehetki kruunaa päivän

Aito tee valmistetaan uuttamalla teepensaan lehtiä. Muiden kasvien lehdistä valmistettuja juomia kutsutaan yrttiteeksi. Eri teelaaduista tutuimpia suomalaisille ovat musta, vihreä ja valkoinen tee. Teetä maustamalla loihdit nopeasti erinomaisen makuisia juomia, kuten herkullisen vihreän teetotin ja inkivääri-sitruunaruohoteen. Myös trendikäs chai-tee latte lämmittää mukavasti.

“Monet Valion mehujuomista maistuvat myös läpiminä.”

Kahvijuomat

Myös suomalaisten suosikkijuoma kahvi on omiaan kylmän päivän lämmittelyjuomana. Makean nälkään sopivat vaniljakahvi ja kuuma suklaakahvi, perinteisempään makuun kahvi ranskalaisittain tai aina toimiva cappuccino. Eksoottisempia makuja arvostavien kannattaa kokeilla appelsiinikahvia tai mausteinen talvikahvi. Lue lisää vinkkejä kahvin ystäville.

Mehujuomat

Etenkin koko perheen retkillä kannattaa mukaan pakata lämpimiä mehupohjaisia juomia. Ne sopivat kaikille ja antavat mukavasti energiaa ulkoiluun. Esimerkiksi lämmin omenajuoma maistuu mainiosti hiihtoloman riennoissa. Monet Valion mehujuomista maistuvat myös lämpiminä. Esimerkiksi Valio Talvipäivä on herkullisen talvinen koko perheen juoma. Kokeile ja nauti!


Energiatarpeesi