Maistuvat kaurareseptit

Kauran suosio kasvaa Suomessa kovaa vauhtia. Vatsaystävällinen kaura sopii oikein käsiteltynä ja valmistettuna myös keliaakikoille. Kokeile kauraa ruoanlaitossa ja kokkaa maistuvia herkkuja kauraleivästä kauralettuihin.

Terveellinen kaura

Kaura on todistetusti terveellistä. Kauran kuidulla ja beetaglukaani-kuidulla on yhteensä kolme Euroopan Unionin hyväksymää terveysväitettä. Beetaglukaani auttaa pitämään kolesterolitasoa kurissa ja tasapainottaa myös verensokerin vaihteluita. Kaurakuitu edesauttaa vatsan hyvinvointia esimerkiksi ummetusta ehkäisemällä. Vatsalle lempeä kaura sopiikin usein keliaakikoiden ja ärtyvästä suolesta kärsivien ruokavalioon. Kuten muidenkin viljojen kohdalla, kaurasta kannattaa valita täysjyväversio.

”Kaura on hyvä valinta osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja muuten terveitä elämäntapoja.”

Parhaat kaurareseptit

Kauraa voi käyttää monipuolisesti leivontaan ja välipalojen valmistukseen. Nappaa tästä kauraiset reseptit kotikeittiöön.

Leivonta ja jälkiruoat

Gluteenittomat kaurareseptit

Huom! Käytä gluteenittomissa resepteissä gluteenittomaksi merkittyä puhdaskauraa, joka on tuotettu erillään muista viljoista. Varmista myös muiden raaka-aineiden gluteenittomuus.

Valio Oddlygood® kaurajuomat ja kaurapohjaiset gurtit

Kokeile uusia 100 % kasvisperäisiä kaurajuomia ja kaurapohjaisia gurtteja!

Valio Oddlygood® tuotteet ovat oivallisia välipaloja ja kaurajuomat sopivat myös lämpimään ruoanlaittoon. Tutustu Valio Oddlygood® maailmaan!


Energiatarpeesi