Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää...

Makoisat rapujuhlat

Rapujuhlat kuuluvat loppukesän iltoihin. Ensin suunnitellaan rapujuhlien kattaus ja rapujuhlamenu, minkä jälkeen vuorossa on rapujen keittäminen. Juhlat voivat alkaa, kun punaisena hehkuvat saksiniekat nostetaan pöytään tillin ja snapsien kera. Skål onnistuneille rapujuhlille!

Rapujuhlien menu

Rapujuhlien menun pääosassa ovat tietenkin itse ravut. Ne voidaan tarjoilla joko alkuruokana tai pääruokana. Alkuruoaksi rapuja kannattaa varata 5–8 ruokailijaa kohti, kun taas pääruoaksi rapuja tulisi olla ainakin 12–15 jokaiselle vieraalle.

Rapujuhlien menu sisältää usein myös keittoa, juustopiirasta ja jälkiruokaa.

Katso Valion Koekeittiön valmiit menuehdotukset rapujuhliin.

Kurkkaa myös kattausvinkit onnistuneisiin rapujuhliin.

”Ensin suunnitellaan rapujuhlien kattaus ja rapujuhlamenu, minkä jälkeen vuorossa on rapujen keittäminen.”

Rapujuhlien juomalaulut ja juomavinkit

Ravuille sopivia juomavalintoja ovat esimerkiksi lagerolut ja valkoviini. Rapujuhliin kuuluvat perinteisesti myös snapsit juomalauluineen. Lue vinkit rapujuhlien juomalauluihin ja juomavalintoihin.

Rapujuhlien etiketti

Rapujuhliin osallistuminen voi jännittää ensikertalaista, mutta aivan suotta. Rapujuhlien etikettiin kuuluu, että kokeneemmat opastavat niitä, joille rapujen syöminen on vähemmän tuttua. Halutessasi voit tarkistaa syöntiohjeet etukäteen.

Juhlia järjestävän on hyvä ilmoittaa, kuinka monta rapua on varattu ruokailijaa kohti. Kohtelias vieras syö vain itselleen varatun määrän, eikä valikoi ravuista ainoastaan kaikkein isokokoisimpia.

Vaikka rapujuhliin kuuluu tietty riehakkuus ja snapsit, on juhlien pääosassa kuitenkin hyvä ruoka ja yhdessäolo.

Mistä ostaa rapuja?

Jos parhaat rapupaikat ja ravustuskonstit ovat jääneet sinulle salaisuudeksi, voi rapuja onneksi hankkia helpomminkin.

Ravustuskauden aikana eläviä rapuja saa torien ja hallien kalakauppiailta sekä ennakkoon tilaamalla myös useiden elintarvikekauppojen ja markettien kalatiskeiltä. Jos rapujen keittäminen ei innosta, saa kaupoista myös valmiiksi keitettyjä rapuja tai pakastettuja ulkomaisia rapuja.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi