Makua arkeen kevyemmillä juustoisilla ruoilla

Vuoden alussa palataan kunnon kotiruoan pariin. Reippaille hiihtolomalaisille maistuu pakkasessa peuhaamisen jälkeen vaikkapa lämmin keitto, raikas salaatti tai mehevä gratiini. Nämä hyvät arkiruoat saavat maukasta potkua kasviksista.

Helposti makua tuorejuustoilla

Hiihtoloman herkullisimmat ateriat valmistuvat kätevästi Valio Viola® kevyt tuorejuustojen avulla. Ne ovat helppo ja nopea tapa saada ruokiin täyteläisyyttä ja herkullisia makuja. Suolaisiin ruokiin sopivissa Valio Viola® kevyt tuorejuustoissa on mistä valita: yrttejä, aurinkokuivattua tomaattia, kylmäsavulohta, chiliä, paprikaa, pippuria... Lukuisista makuvaihtoehdosta löytää helposti monta suosikkia.

Uuniperunoita täytteilläUuniperunat muhevilla täytteillä

Kokeile ruokapöytään vaikka uuniperunabaaria: varaa pari uuniperunaa ruokailijaa kohden ja valmista niiden seuraksi erilaisia muhevia uuniperunatäytteitä, joista kaikki saavat valita mieleisensä. Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuusto on hyvä pohja mille tahansa täytteelle: yhdistä siihen vaikkapa herkullista savukalaa. Kokeile myös katkaraputäytettä, savulihatäytettä ja erilaisia kasvistäytteitä. Kevyiden täytteiden pohjaksi sopii myös raejuusto notkistettuna Valio turkkilaisella jogurtilla. Pilko mukaan vaikkapa tomaattia, kurkkua tai muita lempikasviksiasi ja tuoreita yrttejä, ja saat ihanan raikkaan lisukkeen uuniperunoille.

Kevyet juustoiset salaatit ja lämpimät ruoat

Joulun pyhien jälkeen tekee hyvää palata salaattien ja runsaasti kasviksia sisältävän ruoan pariin. Kotijuusto-rosmariinipizza ja Valio Polar® 15% juustolla kruunattu juusto-omenasalaatti jogurttikastikkeella sopivat loistavasti kevyeen herkutteluun. Kokeile pirteän väristä ja herkullista bataattikeittoa tai kevyttä jauheliha-kasviskastiketta, joka sopii pastan kanssa sekä wrappien tai suolaisten lettujen täytteeksi.

Reseptejä kevyemmistä juustoista


Energiatarpeesi