Makumatka Aasiaan

Lähde makumatkalle Aasiaan! Aasialainen keittiö on makujen iloittelua, mausteisuutta, raaka-aineiden kunnioitusta ja ennen kaikkea herkullista.

Perinteinen ruoka uusiutuu aasialaisittain

Monet ruuat ovat kasvispainotteisia ja kevyitä. Yhdistä ennakkoluulottomasti tuttuja suomalaisia raaka-aineita ja aasialaisia mausteita. Näin saat tuttuihin ruokiiin ihan uuden ulottuvuuden. Lihapullakaan ei ole enää entisensä. Mausta kanalihapullat chilillä ja korianterilla, tarjoile salaatinlehdiltä ja dippaa chilikastikkeeseen.

"Aasialaisen ruoanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa"

Aasialaisen keittiön mausteet

Aasialaiseen keittiöön on helpointa tutustua mausteiden kautta. Pino maustehyllyysi muutamia luottomausteita kuten garam masalaa, juustokuminaa, kuminansiemeniä, korianteria ja chilijauhetta. Eksoottisia tuoreita raaka-aineita ei ole aina saatavilla, mutta makumaailmat voi löytää myös kauppojen valmiista tahnoista ja kastikkeista. Mausteiset ja usein tuliset liemet ovat tyypillistä aasialaista keittiötä. Liemiä voi maustaa esimerkiksi soijalla, kalakastikkeella, misolla, sitruunaruoholla ja limellä.

Aasialaisen ruuanlaiton ei tarvitse olla vaikeaa. Aloita tutustuminen vaikka helpohkosta Tikka Masalasta tai vietnamilaisista katkaravuista. Karamellisoidut vietnamilaiset katkaravut valmistuvat kädenkäänteessä pannulla. Turkkilainen jugurtti tai kookosmaito antaa kermaista täyteläisyyttä intialaiseen Tikka Masalaan.

Nuudeli on Aasian pasta

Nuudelit ovat monikäyttöisiä. Käytä niitä keitoissa, wokeissa, salaateissa tai lisukkeena joko keitettynä tai paistettuna. Maustettujen pikanuudeleiden sijaan kannattaa valita maustamattomia riisi- tai munanuudeleita. Riisinuudelit ovat gluteenittomia, kun taas munanuudelit valmistetaan vehnäjauhoista, vedestä ja kananmunasta. Mieto japanilainen Ramen-keitto valmistetaan vehnänuudeleista.

Aasian makuja:


Energiatarpeesi