Mämmi ja sen monet muodot

Mämmi on erikoinen pääsiäisen herkku: sen maku kuuluu monille suomalaisille olennaisena osana pääsiäiseen perinteisiin, mutta samalla sen syvän maltainen ja rukiinen aromimaailma voi tuntua toisille vieraalta. Siksi tarjoilemme nyt maukkaita vinkkejä perinneherkkuun monessa muodossa. Löydä oma tapasi nauttia mämmistä!

Valitse mämmille mieluinen lisuke

Mämmin vahvaa makua voi viedä miedompaan suuntaan valitsemalla sille sopivasti omaan makuun istuva lisuke tarjoiluun. Perinteinen tapa nauttia mämmiä on tarjota se sokerin ja kuohukerman tai maidon kanssa. Sokeri tuokin mukavaa makeutta ja pyöristää sen monen suuhun istuvammaksi.

Jos haluat uusia ulottuvuuksia mämminautintoihin, tarjoile sitä vaniljakastikkeen kanssa: Valio Vanilla™ vaniljakastike tai Valio Eila® laktoositon vanhan ajan vaniljakastike sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Aivan uuden ulottuvuuden luot mämmille tarjoilemalla sen rahkan maustamana mämmiherkkuna: kokoa annos lusikoimalla tarjoiluastiaan kerroksittain mämmiä ja ihanan raikasta Valio maustettua rahkaa sitruuna tai kinuski-päärynä ja kruunaa annos Valio vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella 9%. Tällä tavalla mämmin maku tulee esiin aivan uudessa muodossa. Myös unelmainen mämmirahka tarjoaa lempeämmän tavan tutustua mämmin makuun.

Mämmi maukkaissa  pääsiäisen resepteissä

Mämmin monipuolinen luonne ja uniikki maku antavat hyvät mahdollisuudet käyttää sitä erilaisten jälkiruokaherkkujen raaka-aineena. Hienon lopetuksen pääsiäisaterialle luot tuomalla pöytään juuri uunista valmistuneet mämmikohokkaat, joiden lisukkeena maistuu raikas hedelmäsalsa ja mausteinen inkiväärikerma. Suklaanystävät puolestaan ilahtuvat siitä tosiasiasta, ettei mämmi vierasta suklaata – päinvastoin. Suklaa-mämmimousse saa makua lisäksi sitruksesta, ja moniulotteinen makuyhdistelmä muodostaa uusia elämyksiä tutuista mauista. Mämmikääretortun täytteessä mämmi puolestaan on maukkaassa liitossa appelsiinimarmeladin kanssa. Samalla tavalla mämmiä, Valio maustettuja rahkoja ja hedelmäisiä makuja yhdistellään myös Pääsiäistortussa ja Pääsiäisen rahkaherkussa.

Suussa sulavat mämmireseptit ja muut pääsiäisen jälkiruokaherkut löydät reseptihausta!

Tarjoile mämmi uuteen tapaan:


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi