Marjat sopivat moneen

Kesä ja alkusyksy ovat kotimaisten marjojen parasta aikaa. Tuoreet marjat maistuvat mainiolta sellaisenaan tai osana smoothieita, salaatteja ja leivonnaisia. Talvisin marjoista voi nauttia myös pakastemarjojen, hillojen, marjakeittojen tai muiden marjaisten tuotteiden muodossa.

Marjoja monipuolisesti

Kasviksia suositellaan syötäväksi puoli kiloa päivässä, ja noin kaksi desiä siitä tulisi olla marjoja. Vaikka kaikki marjat ovat hyvää syötävää, jokaisella marjalla on omat hyvät erityisominaisuutensa. Jotta marjojen parhaat ominaisuudet saadaan mahdollisimman hyvin käyttöön, kannattaa niitä käyttää monipuolisesti. Monen marjan herkullisia reseptejä ovat esimerkiksi mamman marjapiiras, kuningatarjuusto ja kuningatar-bruschetta.

Marjat maistuvat myös monissa Valion tuotteissa, esimerkiksi jogurteissa, kerrosviileissä, maustetuissa rahkoissa, marjakeitoissa sekä Valio Gefilus® kefiireissä ja tehoshoteissa.

Marjat esittelyssä

Kaksi mustikkaa
Mustikka
on yksi suomalaisten suosikkimarjoista, josta syntyy vaikka pullataikinaan tehty mustikkapiirakka ja mustikkakukko. Valio mustikkakeitto maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi mustikka-rahkajuomassa.
 

Mansikka
Mansikka
on rakastetuimpia kesäherkkuja. Kesään kuuluu ehdottomasti mansikkakakku, minkä lisäksi mansikka maistuu esimerkiksi mansikka-britassa, mansikkaisessa juustosalaatissa ja raparperi-mansikkahillokkeessa. Jogurttien ikisuosikki Valiojogurtti® mansikka on helppo tapa nauttia suosikkimausta ympäri vuoden.
 

Vadelma
Vadelmat
maistuvat ihanilta esimerkiksi vadelma-limettijuustokakussa ja perinteisessä vadelmakakussa. Vadelmalassiin ja muihin vadelmaisiin juomiin sopii mainiosti Valio vadelmakeitto, jossa on 17 % aitoa vadelmaa.
 

Puolukka
Puolukka
sopii mainiosti jälkiruokiin, kuten puolukkapiirakkaan ja puolukkajuustokakkuun. Puolukkaa voi nauttia juotavassa muodossa myös puolukka-inkiväärismoothiessa.
 

Lakkan marjoja
Lakka
on hienostuneen makuinen marja, joka sopii juhlaviin jälkiruokiin, kuten lakkakakkuun ja lakkajäädykkeeseen. Helpoksi vähemmän lisättyä sokeria sisältäväksi välipalaksi sopii Valion lakalla maustettu raejuusto.
 

Karpalon marjoja
Karpalo
on kirpakka marja, jonka satokausi alkaa monista muista marjoista poiketen vasta syksyllä. Mainion makuparin karpalolle muodostaa makea ja täyteläinen kinuski. Yhdistelmä maistuu esimerkiksi karpalo-kinuskijuustokakussa, kinuski-karpalomaljoissa ja Valio karpalo-kinuskikeitossa.
 

Tyrnimarjoja


Tyrni on kauniin värinen ja kirpeä marja, jota voi käyttää esimerkiksi tyrnisilakoissa tai tyrnijäädykkeessä.
 

Puna-, valko- ja mustaviinimarjat

Herukoita löytyy mustina, punaisina, valkoisina ja vihreinä. Kokeile pihan tai pakastealtaan herukoita esimerkiksi mustaherukkarahkaan tai -piirakkaan. Mustaherukan mausta voi nauttia myös marjakeiton muodossa.

Karviaismarja

Karviaisia on keltaisia, vihreitä ja punaisia. Makein näistä on keltainen karviainen, josta valmistuu vaikkapa karviaistorttu tai karviais-mantelikakku.

 

 


Energiatarpeesi