Mika Parviaisen vinkit: kakkujen kuorrutus ja koristelu

Täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Lue Valion leipomokonsultin, kondiittorimestari Mika Parviaisen vinkit kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeisiin ja hurmaa vieraasi näyttävillä kakkukoristeilla.

Kuorrutus ja koristelu viimeistelevät kakun

Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Niiden valmistamiseen löydät vinkit Täydellisen täytekakun salaisuus -artikkelista. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

– Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa Mika Parviainen vinkkaa.

Kuorruttaminen ja koristelu kannattaa sen sijaan säästää tarjoilupäivään. Kuorrutetta kannattaa varata mieluummin turhan runsaasti kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haasteellista, eikä lopputulos ole välttämättä kovin kaunis. Kestävä kermakuorrute syntyy Valio vispikermasta ja Valio maitorahkasta. Valion maustetuilla rahkoilla saat kuorrutteeseen helposti sekä herkullista makua että väriä.

Koristeet asetellaan paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kakku on parhaimman näköinen, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voi valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet valmistetaan ja muotoillaan vasta juuri ennen koristelua.

Mika Parviaisen vinkit kakkujen kuorruttamiseen ja koristeluun

Katso alla olevilta videoilta, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet onnistuvat Mika Parviaisen vinkeillä. Muista varata aikaa myös harjoitteluun: harva hallitsee kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti heti ensimmäisellä yrittämällä.

– Kuorruttamisessa ja koristeluissa kehittyminen ei lopu koskaan. Olit sitten aloittelija tai kokenut kakuntekijä, uutta opittavaa löytyy aina. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.

"Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista"

Kakkujen ja leivonnaisten koristelu kermavaahdolla

Sileä kuorrutus on hyvä pohja erilaisille pursotuksille. Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun. Lisäksi pursotusten väliin jäävät aukot eivät näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute.

Ruusupursotusta tähtityllalla kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun.

Haasta itsesi ja koristele muffinit tai kuppikakut upeilla kermaruusuilla.

Suklaakoristeet kakkuihin ja leivonnaisiin

Suklaasta saa pursottamalla erilaisia kuvioita kakkujen leivonnaisten koristeiksi. Katso vinkit suklaasulkiin, suklaalastuihin ja kauniisiin pursotuskuvioihin.


Energiatarpeesi