Mitä eroa on kuohu- ja vispikermalla?

Sekä kuohu- että vispikerma kuuluvat leivonnan perusraaka-aineisiin ja etenkin täytekakkuihin. Kermat eroavat kuitenkin toisistaan monella tapaa. Kuohukerma on monipuolisempi, mutta vispikermasta tehty vaahto on kestävämpää.

Kuohukerma

  • Valio kuohukermaKuohukermassa on erityisen täyteläinen maku.
  • Vaahdotettuna tilavuus on pienempi kuin vispikermassa. Kuohukerma vaahtoutuu noin puolitoistakertaiseksi.
  • Kuohukermasta tehty vaahto on herkempi lämmölle eikä yhtä kestävää kuin vispikermasta tehty.
  • Kestää lämmittämistä, joten sopii kinuskin ja kermatoffeen valmistamiseen. Sopii myös lämpimään ruoanlaittoon.
  • Rasvaa 35 %.
  • Saatavina myös lisäaineettomana ja luomuna.

Vispikerma

  • Valio vispikermaVispikermasta syntyy kuohukermaa kestävämpi, hyvin muotoiltava ja tiivis vaahto, joka sopii hyvin erityisen hyvin pursotuksiin.
  • Tilavuus kasvaa vaahdotettaessa yli kaksinkertaiseksi.
  • Säilyy UHT-lämpökäsittelyn ansiosta pitkään, joten kerman voi ostaa varalle jääkaappiin.
  • Vispikerma on erityisesti jälkiruoka- ja leivontakäyttöön kehitetty kerma. Tarvittaessa sitä voi kuitenkin käyttää myös ruoanlaittoon kuohu- tai ruokakerman sijaan.
  • Rasvaa 38 %.

kerma leivonnassaVoiko kerman korvata toisella?

Leivonnassa kannattaa aina käyttää reseptin mukaista kermaa. Oikean kerman käyttö on erityisen tärkeää, jos kerma vaahdotetaan, sillä vispikermasta tulee huomattavasti enemmän vaahtoa kuin samasta määrästä kuohukermaa.

Jos taas käytät kermavaahdon sellaisenaan, voi kerman valita vapaammin. Muista kuitenkin, että kuohukermasta tehty vaahto sulaa vispikermaa helpommin. Siksi esimerkiksi lämpimänä syötävien lettujen kanssa kannattaa tarjoilla vispikermaa.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi