Moderni joulu kunnioittaa perinteitä

Joulua voi juhlia monella eri tapaa. Myös jouluateriaa saa, ja pitää, muokata mieleisekseen - juhlista jaloin kun on myös ruoan juhla.

Moderni joulumenu perinteitä kunnioittaen

Hyvä ruoka on yksi joulun kohokohdista. Jouluaterialla onkin ollut aina erityinen paikka suomalaisten sydämissä. Pula-aikana jouluksi pyrittiin järjestämään hyvää, koko vuoden parasta syömistä. Lapset saivat siirapista tehtyjä karamelleja, kun sokeria oli saatavilla. Ruoat tehtiin siitä mitä löytyi, eikä mausteitakaan ollut liikoja käytettäväksi.

Vaikka ajat ovat muuttuneet, lähes joka pöydästä löytyy ainakin osa tutuista jouluruoista; porkkana-, lanttu- ja perunalaatikko, kinkku tai kalkkuna sekä rosolli, karjalanpaisti, lipeäkala ja lasten suosikki riisipuuro ovat säilyttäneet suosionsa läpi vuosikymmenten. Perinteiset jouluherkut löydät täältä.

Mutta myös jouluruoat saavat elää ajassa ja uudistua. Mitä jos siis hieman uudistettaisiin perinteistä joulupöytää? Jos koko joulupöydän uudistaminen tuntuu liian radikaalille, niin menuun voi tuoda vain yhden uuden ruokalajin piristämään perinteisiä tarjoiluja. Kokeile esimerkiksi rosollin tilalla punajuuricarpacciota.

Uudenlainen joulumenu kannattaakin rakentaa tuttujen makujen ympärille.

Tuttuja makuja modernilla otteella

Perinteisten jouluruokien henkeä voi kunnioittaa monella tapaa. Uudenlainen joulumenu kannattaakin rakentaa tuttujen makujen ympärille. Näin varmistat, että ruoka maistuu kaikille juhlijoille. Alta löydät yhden esimerkin uudistetulle joulumenulle. Katso kaikki modernit ideat joulupöytään > 

Moderni joulumenu

Katso myös muut joulun menuehdotukset:


Energiatarpeesi