Nopeaa ja helppoa kasvisruokaa

Kaipaatko uusia ideoita arkeen? Nämä helpot ja herkulliset kasvisruokareseptit tuovat vaihtelua ruoanlaittoon. Ja mikä parasta, niiden valmistamiseen menee korkeintaan puoli tuntia. Kaikki reseptit sopivat lakto-ovovegetaristeille eli maitotuotteita ja munaa käyttäville kasvissyöjille.

Juusto ja mausteet tuovat lisämakua kasvisruokaan

Kasviksista löytyy makuja vaikka millä mitalla, etenkin kun ruoan valmistaa parhaillaan sesongissa olevista kasviksista, vihanneksista ja juureksista. Helppo tapa korostaa ja täydentää kasvisten omaa makua on yhdistää niihin erilaisia juustoja ja mausteita.

Hyvin ruoanlaittoon sopivia, voimakkaan makuisia juustoja ovat esimerkiksi Valio Koskenlaskija® ja Valio AURA®. Kiireiselle ruoanlaittajalle sopivat etenkin Valio Koskenlaskija® Ruoka tuotteet, joissa klassikkojuusto on notkean lusikoitavassa muodossa. Valio AURA® sinihomejuuston ystävä ihastuu AURA kasvispannuun ja AURA tomaattipastaan, kun taas Valio Koskenlaskija® tuo lisämakua grillattaviin munakoisopihveihin ja juustoiseen kesäkeittoon.

Kasvisruokaan sopivat monet mausteet, mutta etenkin intialaisesta, muista aasialaista ja meksikolaisesta keittiöstä tutut mausteet ja mausteseokset, kuten chili ja erilaiset currytahnat käyvät mainiosti kasvisten kylkeen. Mausteisia, helppoja kasvisruokia ovat esimerkiksi tomaattinen palak paneer, pinaatticurry eli saag paneer ja avokadopasta kookos&lime.

”Helppo tapa korostaa ja täydentää kasvisten omaa makua on yhdistää niihin erilaisia juustoja ja mausteita.”

Vatsa täyteen kasvisruoalla

Maun lisäksi juusto tuo kasvisruokiin lisää proteiinia ja ruokaisuutta. Valio Eila® kotijuusto ja Valio Eila® grillijuusto sopivat hyvin esimerkiksi maalaissalaattiingrillijuustovartaisiin, pitaleipien täytteeksi tai pastasalaattiin.

Erityisen helppo tapa lisätä proteiinin määrää kasvisruoassa on maidosta tehty ruokarae, Valio MiFU®. Myös erilaiset palkokasvit ja soijavalmisteet tuovat kasvisruokiin lisää proteiinia. Takuuvarmoja vatsan täyttäjiä ovat esimerkiksi helpot Mifu-munakas, kasvissosekeitto à la Mifu ja Mifu-tortillat.

Vinkki! Jos proteiinin saanti kasvisruoasta mietityttää, kannattaa lukea Laktovegetaristin kasvisruokavalioon proteiinia maitotuotteilla -artikkeli.

Vartissa valmista

Joskus ruoanlaittoon on aikaa vain varttitunti. Ota silloin avuksi nämä supernopeat reseptit. Oikaise kasvispakasteilla ja valmista helppo kukkakaalikeitto tai vihreä kasvissosekeitto, pyöräytä pikaisesti tomaattien sävyttämä salviapasta tai rahkainen yrtti-sienipasta, kokkaa yhden astian periaatteella juusto- tai papupannua tai valmista ruokaisa kolmen juuston patonki.

Lisää helppoja ja nopeita kasvisruokia


Energiatarpeesi