Pääsiäisen menu kahdella tapaa

Pääsiäisen herkut voidaan valmistaa tutuilla raaka-aineilla joko nopeammin tai pidemmän kaavan kautta. Molemmilla tavoilla lopputulos vie kielen mennessään!

Juhlava pääsiäisen menu: pääruokana lammas

Mukavasti pääsiäisen hengessä sitruunaisen maun saanut parsakeitto virittää makuhermot juhlavaan tunnelmaan ja valmistaa ruokailijat herkulliseen pääruokaan. Perinteinen pääsiäispöytä saa kruununsa lampaasta, jonka marinadissa maistuu valkosipuli. Laita liha marinadiin hyvissä ajoin, päivän tai kaksi ennen valmistusta, jotta se ehtii maustua hyvin. Vaihtoehtoisesti voi valita myös karitsan ja antaa sille seuraksi maistuvan pippurikastikkeen.

Alkukeitto
Lempeän sitruunainen parsakeitto

Pääruoka
Lampaanviulu voi- valkosipulimaridanissa 
TAI Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Minttuinen kotijuusto-hernesalaattiHelppo ja herkullinen pääsiäisen menu: pääruokana kala tai broileri

Herkullisen juhlamenun saa valmistettua nopeammin valitsemalla pääsiäispöytään helpomman pääraaka-aineen. Valio AURA® sinihomejuuston ystävien sydäntä sykähdyttävän alkuruoan jälkeen pääruokana tarjotaan kalaa tai kanaa. Lohen maustaa tällä kertaa sinappi ja sesam, kun taas broileri saa marinadissa ihanan raikkaan limettiaromin. Näiden rinnalla maistuu perunasose joko ihan sellaisenaan tai kasviksilla tai yrteillä maustettuna. Aterian täydentää tuoreista kasviksista ja salaateista oman maun mukaan koottu vihersalaatti. Juhla-ateria on valmis herkutteluun.

Alkuruoka
AURA päärynäsalaatti

Pääruoka
Katkarapu-uunilohi
TAI Limettimarinoidut broilerivartaat ja
Perunasose / Yrttisose

Panzanella eli leipäsalaatti


Jälkiruoka pääsiäisen makuja kunnioittaen

Jokaisen pääsiäisaterian viimeinen silaus luodaan herkullisella jälkiruoalla. Perinteiset rahkat, pasha ja mämmi tarjoavat tutun juhlavan makumaailman. Tuttuja raaka-aineita ja ruokalajeja muuntelemalla voit luoda uusia makuelämyksiä ja tarjota pääsiäisjälkiruokia uudella tavalla. Valitse alta perinteisten herkkujen hengessä luotuja reseptejä ja nauti pääsiäisen mauista!

Jälkiruokavaihtoehtoja:

Kerrospasha
Omenapasha
Aprikoosi-rahkapiirakka
Mämmimousse
Sitruunainen pashajäätelö

 

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi