Pääsiäisen jälkiruoka yhdistää rahkaa ja makeaa

Pääsiäispöydän jälkiruoka ja leivonnaiset saavat usein upean makunsa rahkasta. Sen seuraksi voi tuoda mitä upeampia makuyhdistelmiä, kuten sitruunaa, suklaata, mämmiä tai Valio AURA® sinihomejuustoa. Tänä pääsiäisenä maut kertovat mahtavia tarinoita.

Pääsiäisleivonnaisten parhaat

Rahkapiirakka on perinteisesti pullataikinapohjaan tehty pääsiäisleivonnainen. Herkullisen Hedelmäisen rahkapiiraan saat valmistettua ilman kohotusta leivinjauhetta käyttämällä tai vieläkin nopeammin valmiista pakastemurotaikinasta. Toisen perinteisen pääsiäisherkun, pashan, voi tarjota leivonnaisen täytteessä. Näin on tehty Pashakakussa. Pääsiäiskakku puolestaan saa makua appelsiinista, sitruunasta ja kookoksesta. Sen koristeluun löydät vinkkejä täältä.

Juustokakku kuuluu monien suosikkeihin. Tänä pääsiäisenä uunissa valmistettavan juustokakun täyte saa makua päärynästä ja kinuskista, ja se koristellaan näyttävillä kuivatuilla päärynälastuilla. Päärynä-kinuskijuustokakku on kokeilemisen arvoinen tuttavuus. Pääsiäistorttu puolestaan kätkee sisäänsä yllättävän täytteen. Tämä juhlava kääretorttu täytetään upealla mämmin, omenahillon, kerman ja sitruunarahkan seoksella. Maku on yllättävä ja ihana.

Pääsiäinen on jälkiruokien juhlaa

Moni pääsiäisen jälkiruokaherkku saa täyteläisen makunsa rahkasta ja kermasta. Siruunaisessa pashajäätelössä kerman sijaan käytetään Valio Eila® vanhan ajan vaniljakastiketta. Yhdistelmästä syntyy täyteläinen mutta raikas aterian kruunu. Toinen näyttävä rahkajälkiruoka, Yrttiströsseli-rahkaherkku, koostetaan Valio maustettu rahka vaniljasta sekä tuoreista hedelmistä ja koristellaan makealla yrttiströsselillä. Yhdistelmä vie kielen mennessään.

Hedelmä on pääroolissa myös Ananas-rahkalehikäisissä, joissa fariinisokerilla maustetut, paistetut ananasrenkaat saavat väliinsä vaniljaisen rahkatäytteen. Sama vaniljan ja hedelmien yhdistelmä toimii myös Hedelmäisessä vaniljapiiraassa, jonka täytteeseen voit valita makusi mukaan joko kuivattuja luumuja tai aprikoosia. Ja jos haluat tarjota ihanan yhdistelmän suolaista ja makeaa, valitse tuoreita hedelmiä, hedelmäsalaattia tai jäätelöä, ja valmista sille upea AURA kinuskikastike. Suolaisen Valio AURA® sinihomejuuston maku aateloi makeat jälkiruoat ja avaa aivan uusia ulottuvuuksia herkuille.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi