Pääsiäispöydän pasha

Pasha on pääsiäisen suosikkijälkiruoka. Pyöräytä pääsiäispöytään perinteinen tai moderni versio keväisestä herkusta.

Juuret ortodoksiperinteessä

Pashan nimi tulee hepreankielisestä sanasta, pesah, joka tarkoittaa pääsiäistä. Pashan juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta ajan saatossa pasha on vakiinnuttanut paikkansa myös suomalaisten pääsiäispöydissä. Slaavilaisissa maissa pasha nautitaan usein venäläisen pääsiäisleivän eli kulitsan tai baban kanssa.

Perinteisen pashan valmistaminen

Perinteinen pasha on varsin tuhti herkku, joka valmistetaan rahkasta, kermasta, sokerista, voista ja munista, eli raaka-aineista, joita ei perinteisesti nautittu pääsiäistä edeltävän paaston aikana. Useimmiten pasha valmistetaan valuttamalla tuoretta pashamassaa muotissa, mutta pashan voi valmistaa myös keittämällä massaa – molemmilla koulukunnilla on omat kannattajansa. Pashamassa voidaan maustaa erilaisilla mausteilla tai kuivatuilla hedelmillä, kuten rusinoilla.

 

“Pasha on helppo valmistaa moneen ruokavalioon sopivaksi.”

Pasha taipuu moneen ja sopii eri ruokavalioihin

Perinteisen pashan sijaan voi pääsiäispöytään valmistaa myös kevyemmän tai modernimman version pashasta. Pyöräytä näyttävä kerrospasha, omenapasha tai tarjoile pasha jäädykkeen muodossa – pasha taipuu yllättävän moneen! Pasha on helppo valmistaa moneen ruokavalioon sopivaksi. Pasha sopii myös gluteenia karttaville ja laktoositon versio syntyy helposti Valio Eila Laktoositon tuotteilla. 

Uusia tuulia maustetuilla rahkoilla

Herkulliset Valio maustetut rahkat tekevät pääsiäisleivonnasta entistä helpompaa ja maistuvampaa. Korvaa pashaohjeen maitorahka Valio maustettujen rahkojen suosikkimaullasi. Valmista herkullinen kolmen rahkan pasha yhdistämällä Valio maustettujen rahkojen kolmea makua: vaniljaa, sitruunaa sekä appelsiinia. Hieman kevyempi, mutta täyteläinen pasha syntyy korvaamalla voi Valio Viola® tuorejuustolla. Kokeile esimerkiksi raikasta Valio Viola® sitruuna tai appelsiini tuorejuustoa.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi