Siirry sisältöön
Parhaat pikkusuolaiset

Leivonta

Parhaat pikkusuolaiset

Uunituoreet pasteijat, suolaiset muffinit ja täytetyt leivonnaiset sopivat suolaiseen nälkään. Täältä löydät maistuvimmat reseptit ja ohjeet onnistumiseen.

Juhlatarjottavat, pasteijat ja cocktailpalat

Kaupan valmiin voitaikinan valitsemalla voi helposti vauhdittaa pikkusuolaisten siirtymistä pöytään. Suolaiset leivonnaiset ovat usein ne, jotka katoavat juhlapöydistä ensimmäisenä. Siksi niitä kannattaa varata useampaa lajia. Valitse täytteisiin lihaa, kalaa ja kasviksia, niin jokaiselle vieraalle löytyy varmasti mieluinen suupala. Keksit voi valmistaa juhlia varten vaihteeksi suolaisena. Ne ovat hienostuneempi valinta sipseille.

Suolaiset suupalat

Suolaisten suupalojen maun salaisuus piilee usein juustossa. Juustoskonssit valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat taivaallisilta tuoreena. Myös voisarvet voi tuunata aamupalalle tai illanistujaisiin Valio AURA® sinihomejuustolla. Vatruska on alun perin karjalainen leivonnainen. Sen nykyaikaisemmassa versiossa taikinakuori on valmistettu perunasta ja vehnäjauhoista, ja täytteessä on riisiä, keitettyä kananmunaa sekä tuorejuustoa. Vatruskan sisään mahtuu ihanasti täytteitä, mikä tekee siitä ruokaisan pikkusuolaisen.

Uusia ideoita pikkusuolaisiin

Klassikkoleivonnaisten suolaiset versiot tuovat vaihtelua pikkusuolaisten pöytään. Tee pullaklassikko Bostonpulla suolaisena täyttämällä sämpylätaikina tuorejuustolla ja paahdetulla pekonilla tai leivo kääretorttu tällä kertaa suolaisena. Äläkä anna nimen hämätä, sillä suolaiset joulutortut sopivat leivonnaispöytään ympäri vuoden – vai mitä sanot täytetyistä graavikalatortuista?

Tip icon

Aika tekee voitaikinalle taikaa

Huomioi, että itse tehty voitaikina pitää valmistaa hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä ja kovettua jääkaapissa vähintään tunti ennen leivontaa.

Vinkki: saat voitaikinaan lehtevyyttä tekemällä kaulitun voitaikinan.

  1. Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
  2. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  3. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.

Search