Pikkujoulumenu maailmalta: viisi vaihtoehtoa

Aasian parhaita paloja

Näissä resepteissä maistuvat japanilaisen, vietnamilaisen ja kiinalaisen keittiön vaikutteet. Alkumaljaksi sopii vaalea Valio Glögi tai trendikäs japanilainen matcha latte. Suolaisena tarjottavana maistuvat rapeat mifu-kevätkääryleet, raikas inkivääri-seesamlohi salaattipedillä tai rennot vietnamilaiset Bahn mi -patongit, jotka voi koota itse tai jättää vieraiden täytettäväksi. Jälkiruoaksi tarjotaan jotain ihan uutta: sitruunaisella jäätelöllä täytettyjä, vihreän teen makuisia matcha mocheja tai makeita nuudelihampurilaisia.

 

Rentoa katuruokaa Meksikosta

Rento meksikolainen pikkujouluilta syntyy juustotortillanachoista, quacamolesta, tamale pie -jauhelihavuoasta ja mifu-tacoista. Kokonaisuudelle skoolataan glögin sijaan päärynäroscalla. Meksikolaiseen keittiöön olennaisesti kuuluvan chilin lämmin polte tuntuu myös jälkiruoassa: chilisuklaakakussa ja chilisuklaadipissä, jota voi tarjota esimerkiksi juustojen ja hedelmien kanssa.

 

Lähi-idän lämmittävät herkut

Lähi-idän keittiö tunnetaan kasvisten, tuoreiden yrttien ja mausteiden runsaasta käytöstä. Maustamaton jogurtti viilentää mausteisia makuja. Pikkujoulumenu kootaan tietenkin mezeistä eli jaettavista pikkusyötävistä. Kata pöytään paprikaisia pitaleipiä ja yrttilabnehia, juureshummusta, falafelia ja mausteisia kibbeh-lammaspyöryköitä sekä taboullehia. Makeanmakeaa lehtitaikinaleivonnaista baklavaa riittää pienempikin pala.

 

Pohjoismaiden perinteiset maut modernisti

Meille niin kovin tuttu pohjoismainen keittiö on ollut kasvava trendi maailmalla jo muutaman vuoden ajan. Näissä pikkujouluihin sopivissa resepteissä tutut ainekset, kuten juurekset, kala ja metsämarjat, tarjoillaan uudessa muodossa. Maa-artisokka taipuu cappuccinoon, muikut sapaksiksi ja punajuuri carpaccioon sekä tarte tatinin täytteeksi. Jälkiruokana nautitaan kotimaisia juustoja sitruspikkelöityjen  kasvisten tai pikapikkelöidyn kaalin kanssa.
 

 

Ihanan klassinen Italia

Tuoreet yrtit, juusto, tomaatit, vahva kahvi. Laadukkaat raaka-aineet ja nautiskelua pitkän kaavan mukaan. Italian keittiö on klassikko, eikä suotta. Italialainen pikkujouluilta alkaa antipastosalaatilla ja jatkuu pizzabuffetilla. Aterian päättää tietenkin kahvin ja makean yhdistävä tiramisu, jonka voi valmistaa perinteiseen tapaan tai luumuisena, jolloin jouluisen maun salaisuus on Valio maustettu rahka luumu-kaneli. Juomaksi sopii Valio Glögi, jonka voit halutessasi terästää punaviinillä.


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi