Pikkujoulut käynnistävät joulukauden

Pikkujoulut virittelevät joulutunnelmaan. Ennen joulupyhien rauhoittumista on mukava kokoontua istumaan iltaa yhdessä ystävä- tai työporukan kesken.

Pikkujoulu on yhdessäoloa

Pikkujoulut saavat olla vapaamuotoinen juhla, eikä ennalta suunniteltua ohjelmaa  yleensä tarvita; juhlaan sopiva pikkupurtava, juotava sekä yhdessäolo riittävät tekemään illasta juhlan.

Pikkujoulut avaavat usein myös glögikauden. Aikuisten pikkujouluissa Valio Glögin voi halutessaan terästää tujauksella rommia tai vodkaa ja koristella esimerkiksi kanelitangolla. Raikas joulunvärinen booli sopii myös pikkujoulujen tunnelmaan.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

“Pikkujoulut saavat olla vapaamuotoinen juhla, eikä ennalta suunniteltua ohjelmaa tarvita”

Pikkujoulumenu vaivattomasti

Pikkujoulut syntyvät vaivattomasti isäntäväen valmistellessa tarjottavat hyvissä ajoin valmiiksi. Tällöin vieraiden saavuttua voi keskittyä seurustelemiseen, eikä kenenkään tarvitse viettää iltaa keittiössä. Helppoja, noutopöytään katettavia herkkuja pikkujouluihin ovat erilaiset salaatit sekä suolaiset piirakat. Salaneuvoksen pastasalaatti sekä ruokaisampi salaatti paahdetuista kasviksista sopivat myös kasvissyöjille. Kirjolohipiirakka, kinkkuhyrrät tai pienet quiche lorraine -piiraat ovat klassisia illanistujaisten tarjottavia, jotka maistuvat monelle. Voit valmistaa piirakat hyvin edellisenä päivänä ja halutessasi lämmittää niitä uunissa hieman ennen tarjoilua. Lisää salaatti- ja piirasohjeita löydät Valion reseptihausta.

Pikkujoulujen makeiksi tarjottaviksi sopivat herkullinen glögijuustokakku tai luumuinen rahkakerroskakku sekä perinteiset joulutortut tai gluteenittomat tähtitortut. Jälkiruoan sijaan voit koota myös herkullisen juustolautasen Valio herkuttelujuustoista,  hedelmistä sekä erilaisista kekseistä ja joulupipareista. Juustolautanen sekä suolaiset piirakat uudelleenlämmitettyinä sopivat hyvin myös huikopalaksi, mikäli juhlat venyvät pikkutunneille. Myös hotdogit – ja kasvissyöjille tietenkin omat kasvishodarit – ovat sopivaa yöruokaa pikkujoulujen jatkoille.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Vinkkejä onnistuneiden pikkujoulujen järjestämiseen

• Suunnittele tarjottavat ajoissa. Valitse tarjolle ruokia, jotka voi valmistaa ennen vieraiden saapumista ja tarjota tarvittaessa kylminä.

• Varaa tarpeeksi juotavaa. Valion Glögijuomia voi tarvittaessa terästää esimerkiksi rommilla tai vodkalla.

• Luo pikkujouluihin joulutunnelmaa hyödyntämällä joulukoristeita esimerkiksi ruokapöydän koristelussa tai omassa pukeutumisessasi.

• Mikäli pikkujouluista on tarkoitus lähteä viettämään iltaa vielä toisaalle, huolehdi, että jäljelle jääneet tarjottavat tulee laitettua kylmään.

• Mikäli juhlinnan on tarkoitus venyä pikkutunneille, on isäntäväen hyvä varata vierailleen myös pientä yöpalaa. Suolaiset piirakat uudelleenlämmitettynä sopivat hyvin myös jatkojen huikopalaksi.

SaveSave

SaveSave

SaveSave


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi