Rapujuhlien kattaus

Kattaus on puoli ruokaa myös rapujuhlissa. Rapujuhlien kattaukseen kuuluvat aina rapuveitset, rapukaulurit ja pienet vesikulhot sormien huuhtelua varten.

Näin katat rapujuhlat

Kata jokaiselle vieraalle rapujen syömistä varten rapuveitsi, rapukauluri ja pieni sitruunaviipaleella koristeltu vesikulho sormien huuhtelua varten. Nosta pöytään myös muutama suuri kulho rapujen perkeitä varten.

Toinen vaihtoehto on kattaa pöytään suuret lautaset, joille syötyjen rapujen kuoret ja päät mahtuvat näytille. Koska rapujen syöminen on sottaista puuhaa, ruokailijoille on hyvä varata runsaasti paperiserviettejä. Muut aterimet sekä lautaset katetaan tarjottavien ruokalajien mukaan. Yleensä rapujuhlien kattaukseen kuuluvat myös snapsilasit.

”Rapujuhlien kattaukseen kuuluvat aina rapuveitset, rapukaulurit ja pienet vesikulhot sormien huuhtelua varten.”

Ideoita rapujuhlien kattaukseen

  • Tosifani ostaa kaikki kattaustarvikkeet teeman mukaisesti. Loppukesästä kaupoissa myydään runsaasti esimerkiksi raputeemaisia serviettejä, kaitaliinoja ja lautasia.
  • Kattauksen voi toteuttaa myös yksinkertaisemmin: raikas valkoinen täydentää hienosti rapujen hehkuvan punaista väriä. Valitse valkoista ainakin tekstiileihin eli pöytä- ja lautasliinoihin.
  • Rapulautaselta tuttu kruunutilli sopii myös kattauksen koristeeksi: sido tillinkukat pieniksi kimpuiksi ja aseta pieniin maljakoihin.
  • Yksinkertaiset, kauniit luonnonkukat sopivat myös oivallisesti rapujuhlien kattaukseen.
  • Pimenevään loppukesän iltaan tuo tunnelmaa kynttilät, värikkäät paperiset rapulyhdyt ja ulkotulet.

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi