Rapujuhlien menu

Rapujuhlien menun päätähtenä loistavat tietenkin saksiniekat itse. Valion Koekeittiön menuehdotuksissa rapujen lisäksi pöytään katetaan alkusyksyyn sopivia keittoja, salaatteja, sieniruokia ja makeita jälkiruokia marjoista ja hedelmistä.

Ravut alkuruoaksi vai pääruoaksi?

Kun suunnittelet rapujuhlia, kannattaa ensin päättää, tarjoatko ravut alku- vai pääruoaksi.

Kuinka monta rapua alkuruoaksi ja pääruoaksi?

  • Ravut alkuruokana: varaa jokaiselle ruokailijalle 5–8 rapua
  • Ravut pääruokana: varaa jokaiselle ruokailijalle 12–15 rapua

Ravut tarjoillaan sellaisenaan tai paahtoleivän, Valio voin ja tillin kera. Jos haluat syödä rapuleipäsi rapeana ja lämpimänä, kannattaa ensin kuoria pari–kolme rapua ja vasta sitten asetella ravut vastapaahdetun ja voidellun paahtoleivän päälle.

P.S. Älä heitä rapujen kuoria pois, vaan keitä niistä maukas rapuliemi esimerkiksi keittojen ja kastikkeiden pohjaksi.

Rapujuhlat: menu

Rapujuhlien menuun kuuluu rapujen lisäksi aina muutakin syötävää, jotta vieraiden vatsat tulevat varmasti täyteen. Ruotsalaisiin rapujuhliin kuuluu ehdottomasti Västerbottens-juustopiirakka, jolle voi valmistaa kotimaisen vaihtoehdon Valio Juustomestarin vahvempi gouda raastetta käyttämällä. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat keitot ja salaatit. Alla olevista Valio Koekeittiön kehittämistä valmiista menuista löydät ideat moneen makuun.

Ravut pääruokana

Tervetuliaisjuoma:

Päärynä -timjamikuohuva

Alkuruoka:

Juustopiirakka tai Maa-artisokkacappuccino

Rapujen kanssa:

Maalaissalaatti kotijuustosta

Jälkiruoka:

Sitruuna posset tai Omenahyve

Vinkki! Valion valmiit keitot ovat maukas ja nopea vaihtoehto rapujuhliin. Valio kantarellikeitto, kolmen juuston keitto ja tomaatti-vuohenjuustokeitto muuttuvat heti astetta juhlavammiksi, kun ripottelet pinnalle tuoreita yrttejä.

Mitä juomaksi? Katso rapujuhlien juomavinkit ja perinteiset juomalaulut

Entä kattaus? Katso rapujuhlien kattausvinkit

Muista erityisruokavaliot rapujuhlissa

Mitä tehdä, jos rapujuhliin osallistuu äyriäisille allergisia tai kasvissyöjiä? Sormiruokailuteemaa kannattaa jatkaa myös erityisruokavaliota noudattavien tarjoiluissa. Kasvissyöjän rapu on latva-artisokka, jonka lehdet dipataan sitruunamehulla maustettuun voisulaan. Äyriäisallergiselle voi tarjota latva-artisokan sijaan myös erilaisia pikkusuolaisia.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi