Ristiäiset tai nimiäiset: herkut uudelle pikkuihmiselle

Tytön ristiäiskakku on mansikkainen unelma

Tuoreet mansikat ja kakun herkulliseen, hyydytettyyn täytteeseen käytetty Valio maustettu rahka makea mansikka luovat todellisen kesäisen makunautinnon tarjoiluhetkeen katsomatta. Tämän ristiäiskakun upeus on sen runsas hyydytetty täyte: kakkupohjan väliin piiloutuu reilu kerros kermaisen mansikkaista, liivatteella hyydytettyä täytettä. Upea luomus onkin periaatteessa hyydytetty rahkakakku, mutta se on saanut kakkupohjasta pohjan ja kannen, jonka päälle kermavaahto ja mansikat tekevät näyttävän ja maistuvan viimeistelyn.

Tämän kakun voi myös pakastaa . Kokoa kakku vuokaan ja hyydytä jääkaapissa. Siirrä sen jälkeen pakastimeen hyvin foliolla peitettynä. Jos pakastat kakun, kostutukseen tulee käyttää vain 1/2 dl maitoa, koska pakastettaessa kakku mehevöityy enemmän. Nosta kakku jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorruta ja koristele vasta ennen tarjoilua.

 

Pienen pojan kakku maistuu suklaalta

Suklainen täytekakkupohja, Valio Viola® appelsiini tuorejuustosta ja kermasta tehty täyte ja päälle Valio vaahtoutuva suklaakerma: näillä aineksilla saat luotua upean kakun pojan nimen kunniaksi. Jos haluat korostaa kakkua poikamaisin värein, viimeistele sen pinta sinisävyisillä nonparelleilla tai sokerimassasta valmistetuilla koristeilla. 

Täytekakun kostuttaminen on makukysymys, mutta jos pidät kosteammasta kakusta tai valmistat sen tarjoilupäivänä, kannattaa käyttää ¾ dl vaniljamaitoa kostutukseen. Jos mahdollista, täytä kakku kuitenkin jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Näin kakun maut ja kosteus tasoittuvat. Kuorruta ja koristele kakku juhlakuntoon vasta ennen tarjoilua.

Hauskat ja näyttävät kirjainpikkuleivät 

Tuoreen etunimen kirjaimet, tai vaikkapa lapsen nimikirjaimet kekseinä ovat hauska ja näyttävä idea juhlapöytään. Värikkäillä nonparelleilla viimeisteltyinä ne ovat kuin  koristeita jo itsessään.

Kirjainpikkuleivät säilyvät huoneenlämmössä muutamia päiviä. Ne voi myös pakastaa kannelliseen rasiaan pakattuna.

Lisää ihania pikkuleipiä juhlapöytään löydät reseptihausta ›

Juhlanjärjestäjän vinkit

Jos järjestät juhlat itse kotona, tai muussa juhlatilassa, ovat vinkit varmasti tarpeen. Kuinka paljon kahvia tulee varata, miten kattaa ja missä järjestyksessä kattauksen tulisi olla? 

Löydät vastaukset moniin juhlien järjestämiseen liittyviin kysymyksiin täältä ›


Energiatarpeesi