Salaatit joka vuodenaikaan

Salaatti ei ole vain kesäruokaa. Syksyllä hyödynnetään satokauden antimia, talvella juureksia ja keväällä nautitaan tuontihedelmistä ja -kasviksista. Katso herkulliset, sesonginmukaiset salaattireseptit joka vuodenaikaan.

Kesäsalaatit

Kesä on täynnä raikkaita makuja. Tuoreet kasvikset, makeat marjat, uudet perunat ja kotijuusto ovat kuumien kesäpäivien salaattien päätähtiä. Kesällä maistuvat myös coleslaw ja muut grilliruokien lisäkesalaatit. Tai mitä jos kokeilisit koko salaatin valmistusta grillissä?

Top 4 kesän salaatit

Syksyn salaatit

Syksyllä nautitaan satokauden väreistä ja antimista. Kesän jälkeen makumaailma saa olla taas tuhdimpi. Nopeasti valmistuvat salaatit sopivat sekä evääksi että iltaruoaksi päivän menojen jälkeen. Kokeile myös kasvisten pikapikkelöintiä, jolla saat salaatteihin uutta makua.

Top 4 syksyn salaatit

Talvisalaatit

Talvella salaatti muuttuu lämpimäksi. Hyödynnä edullisia juureksia paahtamalla ne uunissa esimerkiksi hunajan, öljyn ja yrttien kanssa. Uunijuuresten makua täydentävät loistavasti juustot, pähkinät ja itämaiset mausteet. Myös erilaiset kaali- ja juuresraastesalaatit sopivat talveen.

Top 4 talvisalaatit

Kevätsalaatit

Keväällä kaipaa kevyempää ruokaa talven jälkeen, ja salaatit sopivat siihen mainiosti. Salaatteihin upotetaan ulkomaiden sesonkiherkkuja, esimerkiksi sitrushedelmiä ja avokadoa. Loppukeväästä nautitaan parsasta ja varhaiskaalista. Salaatit maistuvat kevään valmistujaisten noutopöydissä.

Top 4 kevään salaatit


Energiatarpeesi