Suolainen piiras sopii monenlaiseen tilanteeseen

Syksyn sienet, kotimaiset herkulliset kasvikset sekä monet erilaiset liha- tai kalatäytteet tuovat vaihtelua ja herkullista makua suolaisiin piirakoihin. Leivo omaksi tai vieraiden iloksi esimerkiksi kinkkupiirakka, kylmäsavulohipiirakka tai kantarellipiirakka.

Suolainen piirakka on monipuolinen herkku

Suolaisten piirakka on ihanan monipuolinen leivonnainen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Täytettä ja pohjaa muuntelemalla suolainen piirakka muuttuu erilaisiin sesonkeihin ja tilaisuuksiin sopivaksi tarjottavaksi.

Pala piirasta raikkaan salaatin kanssa on mainio lounas. Lounaalla tai arki-iltana tarjottavaksi sopivat esimerkiksi satokauden kasviksista valmistuvat piirakat. Illanistujaisissa piirakka saa olla maultaan ja koostumukseltaan tuhdimpi. Täyteläisen maun saa helposti aikaan juustolla, jota voi raastaa niin pohjan kuin täytteenkin sekaan. Raastetun juuston rinnalla tai tilalla kannattaa kokeilla myös maustettuja Valio Viola® tuorejuustoja ja maustettuja ruokakermoja.

Parhaat suolaiset piirakat

"Suolaisten piirakka on ihanan monipuolinen leivonnainen."

Pohjassa on parhaan piiraan salaisuus

Ruoanvalmistuksessa onnistunut lopputulos on usein pienistä asioista kiinni. Suolaisten piirakoiden kohdalla pohja ratkaisee monesti sen, kuinka kokonaisuus toimii. Hyvälle piiraspohjalle on ominaista, että se kypsyy tasaisesti eikä jää keskeltäkään raa´aksi. Muuten osa makunautinnosta katoaa.

Suolaiset piirakkapohjat

Voitaikina lehtevämmäksi!

Perinteisessä rahkavoitaikinasta saa pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:

1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.
2. Käännä taikina kolmin kerroin.
3. Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.
4. Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.

Lopputuloksena taikinaan saadaan lehtevyyttä ja se kypsyy tasaisemmin.


Energiatarpeesi